header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Bouwt de financiering van een motorfiets krediet op?

Dec 15, 2022 4:15 AM ET

Het doen van een grote aankoop kan een catch-22 zijn voor mensen met een slecht krediet. Aan de ene kant is het moeilijk om goedgekeurd te worden voor een lening, wat hun mogelijkheden beperkt. Aan de andere kant, het verkrijgen van die lening is een kans om krediet te verbeteren. Een motorfietslening is hiervan een uitstekend voorbeeld. De aankoopprijs van een fiets is laag, dus de kans op goedkeuring is groter. Het afbetalen van de lening kan krediet opbouwen.

Inzicht in hoe dit gebeurt vereist kennis van hoe het credit scoring systeem werkt. Een van de variabelen die worden gebruikt bij de berekening van een kredietscore heet “betalingsgeschiedenis”. Het houdt in feite betalingen bij en beloont degenen die ze op tijd doen. Het is 35% van de totale kredietscore waard, dus het is een grote deal, maar dat is niet de enige manier waarop financiering krediet kan opbouwen.

Hoe wordt uw kredietscore berekend?

Betalingsgeschiedenis: De betalingsgeschiedenis is de grootste variabele in de berekening van de kredietscore. Dit is het overzicht van alle betalingen die zijn gedaan.

Verschuldigde bedragen: De op een na belangrijkste heet “verschuldigde bedragen”. Het is 30% van de totale kredietscore waard. Wanneer een consument voor het eerst een lening aangaat, is het verschuldigde bedrag het volledige bedrag van de lening. Als er betalingen worden gedaan, daalt dat bedrag en stijgt het bedrag van het beschikbare krediet.

Lengte van de kredietgeschiedenis: De volgende op de lijst is “lengte van de kredietgeschiedenis”, die 15% van de score waard is. Een motorlening heeft daar alleen invloed op als het de eerste kredietrekening is die de koper opent.

Kredietmix: De lening heeft ook invloed op iemands “kredietmix”, die 10% van de score waard is. De meeste consumenten hebben een creditcard of zelfs een hypotheek. Een motorfiets- of persoonlijke lening valt in een andere categorie, waardoor de mix verbetert.

Nieuw krediet: De vijfde variabele, genaamd “nieuw krediet”, heeft een negatieve invloed op de koper wanneer deze een motorfiets financiert. Het telt als een nieuwe rekening, waardoor de kredietscore iets daalt. Dat effect is echter maar tijdelijk, dus het is niet zo belangrijk. De andere variabelen in de kredietscoreberekening zijn veel kritischer, vandaar de hogere weging.

Hoe lang duurt het om krediet te verbeteren?

Krediet opbouwen is een langzaam proces. Elke tijdige betaling moet door de kredietverstrekker worden geregistreerd en vervolgens aan de kredietbureaus worden gemeld. Sommige kredietverstrekkers doen dit maandelijks. Andere sturen hun rapporten minder vaak. Hier zijn geen regels voor, dus de timing is volledig afhankelijk van de kredietverstrekker. De kredietbureaus werken ook langzaam. Consumenten moeten niet verwachten dat de scores snel omhoog gaan.

De beste manier om hiernaar te kijken is te verwachten dat het krediet zal verbeteren wanneer de motorfietslening volledig is afbetaald. Kredietscores zullen langzaam omhoog gaan, maar ze gaan wel omhoog. Het is ook goed om het aanvragen van andere leningen of creditcards te beperken totdat de lening volledig is betaald. Die acties zullen een credit score naar beneden brengen, niet verhogen.

The Bottom Line

Er zijn verschillende opties als het gaat om motorfiets financiering. De meeste dealers bieden die aan via hun kredietpartners. Banken en kredietverenigingen kunnen ook motorfietsleningen verstrekken. Online kredietverstrekkers bieden persoonlijke leningen aan om motorfietsen te kopen met betaalbare tarieven, redelijke voorwaarden en lagere kredietscore-eisen. Dit alles kan de kredietscore van een koper verbeteren.

Sponsored Content

Over OneMain Financial

View Website

OneMain Financial is de leider in het bieden van verantwoorde toegang tot krediet aan klanten zonder risicopremie en is toegewijd aan het verbeteren van het financiële welzijn van hardwerkende Amerikanen.

Contactgegevens:

Name: Michael Bertini
Email:[email protected]
Job Title: Consultant

Tags:   Dutch, United States, Wire