header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Hoeveel leent de bank voor een persoonlijke lening?

Dec 22, 2022 2:12 AM ET

Sponsored Content

Elke keer wil je een persoonlijke lening afsluiten om een geplande of onverwachte uitgave te dekken. Met een persoonlijke lening kunt u een vast bedrag vooraf ontvangen en dit na verloop van tijd terugbetalen via vaste maandelijkse betalingen of in termijnen over een afgesproken looptijd. Maar hoeveel leent een bank u voor een persoonlijke lening? Lees verder om erachter te komen.

Gemeenschappelijke bedragen voor persoonlijke leningen

Er is geen tekort aan kredietverstrekkers die persoonlijke leningen aanbieden. Terwijl sommige grotere bedragen aanbieden dan andere, zullen de meeste leners toestaan om overal tussen $ 1.000 en $ 50.000 te lenen. Sommige kredietverstrekkers zullen de meest gekwalificeerde kredietnemers zelfs goedkeuren voor een persoonlijke lening van $100.000, maar dat komt minder vaak voor.

Factoren die bepalen hoeveel je kunt lenen

Je financiële situatie zal kredietverstrekkers helpen beslissen welk leenbedrag ze van jou goedkeuren. In de meeste gevallen houden kredietverstrekkers rekening met het volgende:

Uw kredietscore

Uw kredietscore is een getal van drie cijfers dat aangeeft hoe waarschijnlijk het is dat u schulden aflost. Hoe hoger uw kredietscore, hoe verantwoordelijker u bent als kredietnemer in de ogen van een kredietverstrekker. Hoewel kredietverstrekkers de voorkeur geven aan solide krediet, kunnen sommige u goedkeuren voor een voldoende lening, zelfs als uw krediet aan de lage kant is.

Uw inkomen

Wanneer u een persoonlijke lening aanvraagt, zal een kredietverstrekker u waarschijnlijk vragen om uw maandelijkse of jaarlijkse inkomen te delen. Uw inkomen kan afkomstig zijn van een traditionele voltijdse baan, zelfstandig ondernemerschap, alimentatie, sociale zekerheid, pensioenrekeningen of andere bronnen. Het kan hen een idee geven van wat voor soort betalingen u comfortabel aankunt. Hoe meer u verdient, hoe meer een geldschieter bereid is u te lenen.

Uw schuld/inkomensratio

Om uw schuld/inkomensratio te berekenen, deelt u uw maandelijkse schuldbetalingen door uw maandelijkse bruto-inkomen. Dit cijfer laat zien hoeveel van uw inkomen naar schulden gaat. Geldschieters streven doorgaans naar een verhouding van niet meer dan 36%. Als u een hoge schuldquote hebt, kunt u mogelijk minder geld lenen omdat kredietverstrekkers vrezen dat u niet genoeg inkomen hebt om al uw schuldbetalingen, inclusief uw persoonlijke lening, te dekken.

Hoe vergroot u uw kansen op een hoger leenbedrag

Gelukkig zijn er enkele stappen die u kunt nemen om goedgekeurd te worden voor een grotere lening, waaronder:

  • Krijg een gedekte lening: Omdat een gedekte lening wordt gedekt door onderpand of een goed dat je bezit, is het minder riskant voor een geldschieter. Als u in gebreke blijft, heeft de geldschieter het recht om uw onderpand in beslag te nemen. Je hebt meer kans om meer geld te lenen als je kiest voor een gedekte lening in plaats van een ongedekte lening.
  • Aanvragen met een medeondertekenaar: als je een vriend of familielid hebt met een sterk krediet en inkomen, kun je hem of haar vragen een lening mede te ondertekenen. Dit kan je helpen om goedgekeurd te worden voor een grote lening die je in je eentje misschien niet zou kunnen afsluiten.
  • Verbeter je krediet: Als je krediet niet in de beste vorm is en je lening kan wachten, doe dan je best om het te verbeteren. Betaal je rekeningen op tijd, houd je schulden laag, en sluit geen oude rekeningen.

The Bottom Line

Er zijn verschillende factoren die bepalen hoeveel de bank, of een andere kredietverstrekker zal lenen voor een persoonlijke lening. Door vertrouwd te raken met wat ze zijn, kunt u een goed idee krijgen van wat u in aanmerking komt voor.

Contactgegevens:

Name: Keyonda Goosby
Email: [email protected]
Job Title: Consultant

Tags:   Dutch, United States, Wire