header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Hoe winkelen voor een persoonlijke lening

Dec 28, 2022 5:00 AM ET

Wanneer iemand geld nodig heeft voor een aanstaande bruiloft of een huisrenovatie, is een van de gemakkelijkste manieren om de benodigde financiering te krijgen via een persoonlijke lening. Deze leningen zijn meestal ongedekt en kunnen oplopen tot $ 40.000 (afhankelijk van de wetten van de staat van de aanvrager).

Er zijn echter ook veel roofzuchtige bedrijven die proberen te profiteren van mensen in nood. Hier is hoe je veilig rond te shoppen voor een gerenommeerde persoonlijke lening.

Verricht een kredietcontrole

Net als bij een creditcard of hypotheek gebruiken kredietverstrekkers van persoonlijke leningen de kredietwaardigheid van de aanvrager (ook bekend als hun FICO-score) om hun vermogen te meten om het geleende geld terug te betalen. Dit cijfer hoeft voor de aanvrager geen verrassing te zijn. Zij kunnen hun FICO-score controleren via een gratis onlinedienst zoals Experian.

Als een aanvrager vindt dat zijn FICO-score lager is dan verwacht, is de volgende stap het downloaden van kopieën van zijn kredietrapporten en het zoeken naar eventuele fouten die zijn rating naar beneden halen. Elke consument heeft het recht om eventuele inconsistenties of problemen die ze vinden te betwisten.

Get Financially Prepared

Een ander cijfer dat een geldschieter zal willen controleren is de schuld-tot-inkomen (DTI) verhouding van de aanvrager. Dit is een eenvoudige vergelijking van de maandelijkse schuldbetalingen gedeeld door het bruto maandinkomen. Als de DTI-ratio van een aanvrager te hoog is, geeft dit aan dat hij moeite zou kunnen hebben met het doen van betalingen en daarom als een risico moet worden beschouwd.

Aanvragers kunnen hun eigen DTI-ratio berekenen voordat ze een lening aanvragen. Kredietverstrekkers zien deze doorgaans graag onder de 35 of 40 procent. Als de aanvrager moet verlagen hun DTI, moeten ze wat tijd besteden strategieën om zo veel van hun schulden mogelijk te elimineren.

Compare Interest Rates

Zelfs al zullen de meeste persoonlijke leningen komen met een vaste rente, zullen niet alle kredietverstrekkers bieden hetzelfde nummer. Dit is waarom het loont om rond te shoppen, vooral voor aanvragers met hoge FICO Scores die de best mogelijke tarieven zouden moeten krijgen.

Sommige leningen kunnen beginnen met een lage introductierente die na een paar maanden overschakelt naar een variabele rente. Aanvragers willen voorzichtig zijn met deze aanbiedingen omdat hun betalingen drastisch kunnen stijgen zonder waarschuwing.

Watch Out for Fees

De rente is niet het enige dat een lener moet betalen. De meeste persoonlijke leningen komen ook met een eenmalige initiatiekosten die ergens tussen 1 en 5% van de totale waarde van de lening. Bijvoorbeeld, een lening voor $ 10.000 kan een vergoeding hebben ergens tussen de $ 100 en $ 500.

Net als de rente, is het een goed idee voor aanvragers om rond te shoppen. Vergelijk deze kosten en hoe ze de totale kosten van het lenen van deze fondsen kunnen beïnvloeden.

overweeg gedekt vs. ongedekt

Soms, afhankelijk van het bedrag dat een aanvrager wil lenen, zijn kredietscore of DTI ratio, kan hij zijn kansen op goedkeuring vergroten als hij bereid is een gedekte lening aan te vragen in plaats van een ongedekte. Een gewaarborgde lening betekent dat er iets van waarde (onderpand genoemd) wordt aangeboden voor het geval de aanvrager in gebreke blijft bij de lening.

Hoewel dit een nuttige strategie kan zijn, moeten kredietnemers voorzichtig zijn met wat ze als onderpand opgeven. Bijvoorbeeld, als ze hun huis en wanbetaling op de lening, dan is het zou kunnen zetten hun familie op straat. Daarom moeten aanvragers hun activa zorgvuldig bekijken en alleen zekerheden opgeven die niet absoluut noodzakelijk zijn om te overleven.

The Bottom Line

Winkelen voor een goede persoonlijke lening begint met een aanvrager die zijn krediet controleert en ervoor zorgt dat zijn financiën op orde zijn. Ze zullen de tarieven willen vergelijken en letten op de kosten. Onderpand toevoegen aan de lening kan nuttig zijn, maar aanvragers moeten voorzichtig zijn.

Sponsored Content

Over OneMain Financial

View Website

OneMain Financial is de leider in het bieden van verantwoorde toegang tot krediet aan klanten zonder risicopremie en is toegewijd aan het verbeteren van het financiële welzijn van hardwerkende Amerikanen.

Contactgegevens:

Name: Michael Bertini
Email: [email protected]
Job Title: Consultant

Tags:   Dutch, United States, Wire