header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


5 manieren om een slechte kredietscore te verbeteren in 2023

Feb 8, 2023 4:08 PM ET

Het verbeteren van uw kredietscore is een van de beste dingen die u kunt doen voor uw financiële welzijn. De eerste stap is begrijpen dat kredietbeoordelingsbureaus zoals FICO vijf primaire variabelen gebruiken om uw score te berekenen:

  • Betalingsgeschiedenis
  • Verschuldigde bedragen
  • Langdurige kredietgeschiedenis
  • Kredietmix
  • Nieuw krediet

Deze categorieën zijn bedoeld om creditcardmaatschappijen en kredietverstrekkers een volledig beeld te geven van de kredietwaardigheid van een aanvrager. Sommige, zoals betalingsgeschiedenis (35% van uw score) en verschuldigde bedragen (30% van uw score), worden zwaarder gewogen dan andere. Leer hoe u uw kredietscore kunt verbeteren met deze tips:

1. Maak consequent op tijd betalingen

Verlate en gemiste betalingen kunnen je veel punten kosten op je kredietscore. Dus, het maken van consistente on-time betalingen is een geweldige manier om uw score te verbeteren. Zet uw creditcard- en leningbetalingen op automatisch betalen, al is het maar voor het minimaal verschuldigde saldo. Dat zorgt ervoor dat u nooit te laat bent en zou uw kredietscore na verloop van tijd moeten verhogen.

2. Houd het kredietgebruik laag

Kredietgebruik is het beschikbare krediet dat u maandelijks gebruikt om aankopen te doen. Het is een belangrijke factor voor kredietverstrekkers omdat het rechtstreeks verband houdt met uw schuld-kredietverhouding. Door het kredietgebruik laag te houden, houdt u uw kredietscore hoog. Probeer uw creditcards niet volledig te gebruiken. Het is belangrijk om uw kredietgebruik onder de 30% te houden, en zelfs lager indien mogelijk.

3. Vraag niet te veel creditcards aan

Kredietmaatschappijen doen een hard onderzoek op uw kredietrapport wanneer u een nieuwe kaart aanvraagt. Dat kan uw kredietscore een paar punten verlagen, en wordt ook geregistreerd in het nieuwe kredietgedeelte van uw kredietrapport. Met te veel nieuwe creditcards of leningen kunt u riskanter lijken voor kredietverstrekkers. Het is dus slim om niet in één keer meerdere nieuwe rekeningen aan te vragen, tenzij het absoluut noodzakelijk is.

4. Sluit een persoonlijke lening af om uw kredietmix te verbeteren

Dit is een tweeledige suggestie. Diversificatie van uw kredietmix door een persoonlijke lening aan te gaan, kan uw kredietscore verhogen als u voorheen alleen maar creditcards had. U kunt deze lening ook gebruiken om een deel van uw schuld te consolideren, zodat u minder schulden hebt op ongedekte schulden. De stijging van de credit score is misschien niet meteen zichtbaar, maar je zult de positieve effecten na verloop van tijd zien.

5. Gebruik de schuldsneeuwbalmethode om kredietsaldi af te betalen

De schuldsneeuwbalmethode is een schuldafbetalingsstrategie waarbij u al uw minimale maandelijkse betalingen op creditcards en leningen doet, vervolgens neemt u al het geld dat u nog in het budget hebt en zet u dat in voor de kredietrekening met het kleinste verschuldigde saldo. Zodra u de kleinste lening hebt afbetaald, kunt u naar de volgende kleinste gaan, totdat alle schulden zijn afbetaald. De tijdige en extra betalingen verbeteren uw betalingsgeschiedenis en verminderen de schuld die u hebt.

De bottom line

Het kredietscoresysteem is ontworpen voor kredietverstrekkers om het kredietrisico te beoordelen, maar consumenten kunnen hun kredietscore zelf in de hand houden als ze weten hoe het werkt. U kunt dit doen door rekeningen van creditcards en leningen op tijd te betalen, het kredietgebruik laag te houden, niet te veel creditcards aan te vragen, een persoonlijke lening af te sluiten om creditcardschulden te consolideren en de schuldsneeuwbalmethode te gebruiken om schulden af te betalen.

Contactgegevens:

Name: Michael Bertini
Email: [email protected]
Job Title: Consultant

Tags:   Dutch, United States, Wire