header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De National Advertising Division oordeelt dat de claims van ACCO Brands over de eliminatie van het Coronavirus en COVID-19 onderbouwd zijn met aangepaste testinformatie.

Feb 8, 2023 6:23 PM ET

National Advertising Division Finds ACCO Brands\’ Coronavirus and COVID-19 Elimination Claims Substantiated with Modified Testing Disclosure

 

New York, NY – 2 februari 2023 – Naar aanleiding van een onderzoek door de National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs, heeft ACCO Brands USA, LLC de openbaarmaking gewijzigd die wordt gebruikt in verband met een gezondheidsgerelateerde effectiviteitsclaim op de ACCO Brands website dat zijn TruSens luchtreiniger “effectief is bij het elimineren van 99.9% van het door de lucht verspreide coronavirus of COVID-19” om de materiële beperkingen van de claim te verduidelijken, waarvan de NAD vond dat deze als gekwalificeerd werd ondersteund.

Door zijn routinematige controleprogramma betwistte de NAD de claim dat:

“TruSens elimineert 99. 99% van het door de lucht verspreide coronavirus.99% van het coronavirus in de lucht elimineert*” (*Resultaten van onafhankelijke tests door derden met gebruikmaking van een aerosolconcentratie van humaan coronavirus 229E in de lucht over een periode van twee uur in een afgesloten kamer. HCoV-299e is een beproefd surrogaat voor SARS-CoV-2) naast een foto van het SARS-CoV-2-virus dat door het TruSens-apparaat wordt gefilterd.

NAD\’s onderzoek richtte zich op de vraag of consumenten die de website van de adverteerder bekeken redelijkerwijs de boodschap zouden afleiden dat de TruSens-luchtreiniger effectief is in het doden van 99. 99% van de SARS-CoV-2-virussen.99% van het SARS-CoV-2-virus te doden zonder de mededeling te zien dat het product getest is op een coronavirussurrogaat.

Gezondheids- en veiligheidsproblemen zijn een topprioriteit voor het toezicht van de NAD, met bijzondere aandacht voor uitdrukkelijke of impliciete beweringen dat geadverteerde producten de consument kunnen beschermen tegen COVID-19. Beweringen over de doeltreffendheid van luchtreinigers tegen SARS-CoV-2 tijdens een lopende pandemie zijn bijzonder impactvol omdat consumenten het waarheidsgehalte van dergelijke beweringen niet zelf kunnen controleren.

Tijdens de procedure wijzigde de adverteerder de vermelding in de vorm van: “Resultaten van onafhankelijke tests door derden met HCoV-229E, een menselijk coronavirus met een vergelijkbare vorm en grootte als COVID-19, dat gedurende twee uur in een afgesloten kamer werd geaërosoliseerd. HCoV-229E is een beproefd surrogaat voor COVID-19.”

NAD bepaalde dat de tests van ACCO Brands een redelijke basis vormden voor de gewraakte bewering: “TruSens elimineert 99. 99% van de door de lucht verspreide coronavirussen.99% van het coronavirus in de lucht elimineert”, samen met een duidelijke en opvallende vermelding van de materiële beperkingen van de claim (testen op een surrogaat en de duur om het resultaat te bereiken) in vergelijkbare grootte, tekst en lettertype in de nabijheid van de claim. NAD vond ook dat ACCO Brands producten effectief SARS-Cov-2 filteren, wat extra ondersteuning biedt voor de bewering van de adverteerder dat “TruSens Air Purifier effectief is in het elimineren van 99,99% van het in de lucht aanwezige coronavirus of COVID-19.”

In zijn adverteerdersverklaring bedankte ACCO Brands NAD voor “zijn zorgvuldige en professionele beoordeling van de onderbouwing van de bewering van TruSens om 99. 99% van het in de lucht aanwezige coronavirus of COVID-19 te elimineren.99% van het coronavirus in de lucht te elimineren” en verklaarde dat het “de toelichtingen bij de claim zal verduidelijken in overeenstemming met de aanbevelingen in de beslissing van de NAD.”

Alle samenvattingen van BBB National Programs case decision samenvattingen zijn te vinden in de case decision library. Voor de volledige tekst van NAD, NARB, en CARU beslissingen, abonneer u op het online archief.

Over BBB National Programs: BBB National Programs, een non-profit organisatie, is de thuisbasis van de U.S. onafhankelijke industrie zelfregulering, momenteel met meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden diensten voor verantwoording door derden en geschillenbeslechting die bestaande en opkomende industrieproblemen aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creëren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding en bevordering van beste praktijken op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en jongeren, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Division: De National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs biedt onafhankelijke zelfregulering en diensten voor geschillenbeslechting, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van reclame in de hele VS. De NAD beoordeelt nationale reclame in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen vast voor de waarheid en nauwkeurigheid van reclame, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven gelijk wordt getrokken.

Contactgegevens:

Name: Abby Hills
Email: [email protected]
Job Title: Director of Communications

Tags:   Dutch, United States, Wire