header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


National Advertising Review Board beveelt Genexa aan om de voorkeur van kinderartsen en de claims over de ingredienten van het geneesmiddel “Kids\’ Pain Jinxdeepl68 Fever” te staken of aan te passen.

Feb 23, 2023 12:35 PM ET

National Advertising Review Board beveelt Genexa aan de voorkeur van kinderartsen en de ingrediëntenclaims voor “Kids\’ Pain & Fever” Medicine te staken of aan te passen

New York, NY – 14 februari 2023 – Een panel van de National Advertising Review Board (NARB), het beroepsorgaan voor reclamerecht van BBB National Programs, heeft aanbevolen dat Genexa Inc. bepaalde voorkeursclaims voor pediaters en ingrediëntenclaims voor haar op acetaminophen gebaseerde kinderpijnstiller die over de toonbank wordt verkocht als “Kids\’ Pain & Fever.”

De betrokken reclame was voor de National Advertising Division (NAD) aangevochten door Johnson & Johnson Consumer, Inc, McNeil Healthcare Division. Na de beslissing van de NAD (Case No. 7108) ging Genexa in beroep tegen de bevindingen en aanbevelingen van de NAD.

Terwijl het actieve bestanddeel in de geneesmiddelen van beide partijen (acetaminophen) hetzelfde is, heeft Genexa superioriteitsclaims verspreid voor Kids\’ Pain & Fever in vergelijking met concurrerende merken op basis van beweerde voordelen die toe te schrijven zijn aan de inactieve bestanddelen van haar product.

Pediatrician Preference Claims

Johnson & Johnson betwistte de volgende pediatrician preference claims:

  • “Kinderartsen verkiezen Genexa\’s Kids\’ Pain & Fever boven Children\’s Tylenol Pain Fever vloeibare producten voor hun eigen kinderen op basis van een vergelijking van de ingrediënten”; en
  • “De artsen hebben gesproken.”

In overeenstemming met het NAD concludeerde het NARB-panel dat één boodschap van de bewering “kinderartsen geven de voorkeur” is dat kinderartsen de voorkeur geven aan het Genexa-product voor gebruik door hun eigen kinderen. Verder concludeerde het NARB-panel dat de claim “artsen hebben gesproken” aan redelijke consumenten meedeelt dat kinderartsen de voorkeur geven aan het Genexa-geneesmiddel boven concurrerende producten op de markt, en het Genexa-geneesmiddel in hun praktijk aanbevelen.

Het NARB-panel vond geen steun voor een van deze boodschappen en adviseerde de claims in te trekken of te wijzigen om duidelijk te maken dat de ondervraagde kinderartsen alleen een voorkeur uitspraken over “ingrediënten”, en te vermijden te stellen of te impliceren dat kinderartsen het product van de adverteerder verkiezen of gebruiken boven dat van de uitdager in hun praktijk of voor hun eigen kinderen.

Ingrediëntclaims

In de onderliggende beslissing oordeelde de NAD dat de gewraakte claims de boodschap overbrengen dat er inactieve ingrediënten in producten van concurrenten, waaronder die van Johnson & Johnson, gevaarlijk en onveilig zijn. Het NAD adviseerde deze claims in te trekken wegens gebrek aan ondersteuning.

Het NARB-panel bevestigde de conclusies en aanbevelingen van het NAD met betrekking tot de gewraakte ingrediëntenclaims. Een van de claims die het panel adviseerde te schrappen was de claim “PARABENS is spul dat je vindt in ALL PURPOSE CLEANER. En, om de een of andere reden, in koortsmedicijnen voor kinderen.”

Het NARB-panel beval de adverteerder ook aan om de claim “MADE WITH REAL INGREDIENTS” te schrappen in de context van de nu geschrapte gewraakte videoreclame en te voorkomen dat de boodschap wordt overgebracht dat concurrerende producten met andere inactieve ingrediënten in het algemeen onveilig, schadelijk of gevaarlijk zijn. Het panel merkte op dat niets in zijn beslissing de adverteerder belet om de “echte ingrediënten” in zijn product te benadrukken, op voorwaarde dat de reclame niet anderszins de boodschap uitdraagt dat concurrerende producten inactieve ingrediënten bevatten die in het algemeen onveilig, schadelijk of gevaarlijk zijn.

Genexa verklaarde dat het “diep verontrust is door de gevolgen van de beslissing van de NARB voor zowel Genexa als de industrie in het algemeen, maar Genexa zal de aanbevelingen van de NARB opvolgen.”

Alle samenvattingen van BBB National Programs case decision zijn te vinden in de case decision library. Voor de volledige tekst van NAD, NARB, en CARU beslissingen, abonneer u op het online archief.

Over BBB National Programs: BBB National Programs, een non-profit organisatie, is de thuisbasis van de U.S. onafhankelijke industrie zelfregulering, momenteel met meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden diensten voor verantwoording door derden en geschillenbeslechting die bestaande en opkomende industrieproblemen aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creëren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding en het bevorderen van best practices op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en jongeren, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Review Board (NARB): De National Advertising Review Board (NARB) is de beroepsinstantie voor de zelfreguleringsprogramma\’s voor reclame van BBB National Programs. De panelleden van de NARB bestaan uit 85 vooraanstaande vrijwillige professionals uit de nationale reclame-industrie, bureaus en publieke leden, zoals academici en voormalige leden van de publieke sector. NARB dient als een laag van onafhankelijke industrie peer review die helpt om vertrouwen en naleving in NAD, CARU en DSSRC zaken te bevorderen.

Contactgegevens:

Name: Abby Hills
Email: [email protected]
Job Title: Director of Communications

Tags:   Dutch, United States, Wire