header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De National Advertising Division beveelt Oral Essentials aan om bepaalde vergelijkende claims voor Lumineux Whitening Strips en Pen te schrappen.

Feb 23, 2023 12:42 PM ET

New York, NY – 16 februari 2023 – De National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs heeft Oral Essentials, Inc. aanbevolen te stoppen met claims dat zijn Lumineux Whitening Strips en Pen “klinisch bewezen net zo goed tanden bleken als het toonaangevende merk” en dat het dit doet “zonder de schade die geassocieerd wordt met bleekmiddelen”. NAD reageerde op een klacht van Procter & Gamble Company (P & G).

Beide partijen verkopen tandenbleekstrips en -pennen: Oral Essentials onder haar merk Lumineux en P & G onder haar merken Crest en ARC. De uitdaging van P & G richtte zich op de marketing van Lumineux, die een belangrijk punt van verschil tussen de bleekproducten wilde benadrukken, namelijk dat de producten van P & G waterstofperoxide gebruiken als tandbleekmiddel, terwijl de producten van Oral Essentials dat niet doen.

Whitening Claim

NAD vond dat de claim dat het Lumineux product “klinisch bewezen net zo goed tanden bleekt als het toonaangevende merk” de vergelijkende boodschap overbrengt dat Lumineux whitening strips net zo goed tanden bleken als Crest Whitestrips, en dat de Lumineux whitening pen net zo goed tanden bleekt als het toonaangevende merk whitening pen, en dat deze pariteit van productwerking klinisch bewezen is.

NAD merkte op dat Oral Essentials aanzienlijk heeft geïnvesteerd in meer dan 60 klinische en laboratoriumstudies ter ondersteuning van zijn producten, en na beoordeling van het bewijsmateriaal concludeerde NAD dat de klinisch bewezen claim niet onderbouwd was en adviseerde deze te staken.

NAD merkte op dat niets in haar besluit Oral Essentials belet om monadische claims te maken over de effectiviteit van Lumineux whitening strips en pennen waarvoor het voldoende ondersteuning heeft.

Schadeclaim

Hoewel een adverteerder het recht heeft om waarheidsgetrouwe en nauwkeurige reclameclaims te maken die ten koste kunnen gaan van zijn concurrenten, moeten dergelijke claims nauwkeurig en nauw omschreven zijn. Deze verplichting is vooral belangrijk voor beweringen dat het product van een concurrent schade veroorzaakt, aangezien “schade” een krachtig effect heeft op de consument.

NAD bepaalde dat de claim dat de producten van Lumineux even goed tanden bleken als die van het toonaangevende merk, maar “zonder de schade die gepaard gaat met bleekmiddelen” redelijkerwijs het volgende overbrengt:

  • De boodschap dat gevoelige tanden die kunnen worden ervaren met tandbleekmiddelen op basis van peroxide en dat gevoelige tanden, als schade, een onveilige of schadelijke aandoening is; en
  • Een sterkere boodschap dat Lumineux whitening strips en pennen veiliger zijn dan andere tandbleekmiddelen omdat zij het tandglazuur niet beschadigen (en dat whitening producten die peroxide bleekmiddelen gebruiken, zoals Crest Whitestrips, dat wel doen).

NAD bepaalde dat Oral Essentials geen redelijke onderbouwing gaf voor een van deze boodschappen in de gewraakte claim en adviseerde deze te staken.

NAD merkte op dat niets in haar besluit Oral Essentials belet om claims te doen over tandgevoeligheid of tandvleesirritatie waarvoor het voldoende onderbouwing heeft.

In zijn adverteerdersverklaring verklaarde Oral Essentials dat, hoewel het “het respectvol oneens is met de beslissing van de NAD … als groot voorstander van het zelfreguleringsproces, Oral Essentials, Inc. zijn reclame zal aanpassen in overeenstemming met de aanbevelingen van de NAD.”

Alle samenvattingen van BBB National Programs case decisions zijn te vinden in de case decision library. Voor de volledige tekst van NAD, NARB, en CARU beslissingen, abonneer u op het online archief.

Over BBB National Programs: BBB National Programs, een non-profit organisatie, is de thuisbasis van de U.S. onafhankelijke industrie zelfregulering, momenteel met meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden diensten voor verantwoording door derden en geschillenbeslechting die bestaande en opkomende industrieproblemen aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creëren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding en bevordering van beste praktijken op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en jongeren, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Division: De National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs biedt onafhankelijke zelfregulering en diensten voor geschillenbeslechting, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van reclame in de hele VS. De NAD beoordeelt nationale reclame in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen vast voor de waarheid en nauwkeurigheid van reclame, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven gelijk wordt getrokken.

Contactgegevens:

Name: Abby Hills
Email: [email protected]
Job Title: Director of Communications

Tags:   Dutch, United States, Wire