header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


OneMain Financial: Kunnen termijnleningen worden geconsolideerd?

Feb 23, 2023 12:49 PM ET

Schulden kunnen stress veroorzaken en belemmeren iemands vermogen om financiële doelen op korte en lange termijn te bereiken. Een schuldconsolidatielening kan helpen. Een dergelijke lening kan het schuldaflossingsproces vereenvoudigen en mogelijk geld besparen. Gelukkig kunnen installatieleningen – die meestal ongedekt zijn en worden aangeboden door banken, kredietverenigingen en online kredietverstrekkers – worden geconsolideerd.

Hoe schuldconsolidatie werkt

Met een schuldconsolidatielening worden verschillende schulden samengevoegd tot één, gemakkelijk te beheren betaling. Dit type lening elimineert de noodzaak om verschillende betalingen, rentevoeten, betalingsdata en terugbetalingstermijnen te beheren. Hoewel er verschillende schuldconsolidatiestrategieën beschikbaar zijn, is een schuldconsolidatielening een van de populairste opties.

Bij het afsluiten van een schuldconsolidatielening wordt een persoonlijke lening gebruikt om meerdere schulden te combineren, idealiter met een lagere rentevoet en gunstigere voorwaarden. Vaak ontvangt de kredietnemer een bedrag ineens om zijn schulden af te lossen en begint hij met het maken van slechts één maandelijkse betaling voor de nieuwe lening. In sommige gevallen betalen kredietverstrekkers echter rechtstreeks aan de schuldeisers van de kredietnemer.

Voor- en nadelen van schuldconsolidatie

Net als elke financiële strategie heeft schuldconsolidatie voor- en nadelen, waaronder:

Pros

De voordelen van schuldconsolidatie zijn:

  • Het betalen van één rekening: Omdat de lener slechts één maandelijkse betaling doet is het proces eenvoudiger.
  • Kan geld besparen op rente: Als bestaande schulden een hoge rente hebben, kan de consolidatie ervan in één lening met een lagere rente op termijn geld besparen.
  • Mogelijkheid van lagere maandelijkse betalingen: Met een schuldconsolidatielening met een lagere rente kan de kredietnemer zijn maandelijkse betalingen verlagen, maar kan hij uiteindelijk een langere aflossingstermijn krijgen. Dit betekent dat de kredietnemer op korte termijn weliswaar minder hoeft te betalen, maar uiteindelijk meer rente betaalt als de looptijd van de lening langer is dan die van de oorspronkelijke lening.
  • Kan schuld sneller aflossen: Door een enkele rekening met een lagere rente te betalen, kan de kredietnemer sneller schuldenvrij worden dan wanneer hij zijn meerdere schuldbetalingen zou handhaven.

Cons

De nadelen van schuldconsolidatie zijn:

  • Mogelijke kosten: Sommige kredietverstrekkers brengen een starttarief in rekening voor het afsluiten van een schuldconsolidatielening. Andere kunnen een boete opleggen als de schuld vervroegd wordt afgelost.
  • Het lost geen uitgavenprobleem op: Hoewel schuldconsolidatie een nuttige strategie kan zijn om de huidige schuld te verlichten, zal het iemand niet helpen zijn uitgaven onder controle te houden en uit de schulden te blijven.
  • Mogelijk verergeren schuldenlast: Gemiste of te late betalingen kunnen een lener verder in de schulden brengen.

Schuldconsolidatie vs. andere manieren om schulden te beheren

Hier zijn enkele andere mogelijkheden om schulden te beheren:

Debt Avalanche en Debt Snowball

Met de schuld lawine strategie, een persoon betaalt af hun schulden met de hoogste rente eerst, zodat ze het meeste geld te besparen in rente na verloop van tijd.

Bij de schuldsneeuwbalstrategie betaalt de persoon eerst zijn kleinste schuld af en gebruikt de betalingen die hij voor die schuld heeft gebruikt om de volgende kleinste schuld te betalen. Deze strategie kan een impuls geven en de motivatie vergroten.

Balansoverboeking creditcards

Met een balansoverboeking credit card kan iemand zijn hoogrentende credit card saldo\’s overboeken naar een andere credit card met een lagere rente. Meestal is deze methode voor het beheer van creditcard schulden is efficiënt omdat slechts een enkele betaling nodig is in plaats van aparte betalingen aan verschillende credit card uitgevers op verschillende momenten tijdens elke maand.

Krediet Counseling

Krediet counseling omvat het kiezen van een krediet counselor die kan ontwerpen een betaalbare maandelijkse betaling plan voor de individuele klant. Een kredietadviseur kan onderhandelen over een lagere rente en kredietbegeleiding kan de klant beschermen tegen agressieve incassobureaus en het in gebreke blijven.

The Bottom Line

Schuldconsolidatie kan het gedoe wegnemen van het doen van regelmatige schuldbetalingen op afbetalingsleningen. Andere strategieën voor schuldaflossing zijn schuldsneeuwbal, schuldlawine, creditcards met balansoverdracht en kredietadvies.

SPONSORED CONTENT

Over OneMain Financial

Bekijk website

OneMain Financial is de leider in het bieden van verantwoorde toegang tot krediet aan nietprime klanten en is toegewijd aan het verbeteren van het financiële welzijn van hardwerkende Amerikanen.

 

Contactgegevens:

Name: Keyonda Goosby
Email: [email protected]
Job Title: Consultant

Tags:   Dutch, United States, Wire