Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.
Vijf dingen die psychiaters willen dat je weet
De beslissing om naar een psychiater te gaan kan ontmoedigend zijn, en mensen die voor het eerst naar een psychiater gaan weten misschien niet wat ze kunnen verwachten. Hoewel het volkomen normaal is om nerveus te zijn, kan het helpen om te weten wat er gebeurt tijdens een sessie. Of je nu naar een lokale psychiater in Dallas gaat of een online afspraak maakt, hier zijn een paar dingen die psychiaters willen dat je weet om je voor te bereiden:
1. Psychiatrische sessies zijn anders dan counseling of gesprekstherapie
Als je naar een maatschappelijk werker, psycholoog of ander type therapeut gaat, ben je misschien gewend aan langere, spraakzame sessies waarin een scala aan onderwerpen aan bod komt. Dit komt omdat therapeuten meestal vertrouwen op gesprekstherapie om patiënten te helpen. Psychiaters daarentegen zijn medische artsen. Een sessie met een psychiater kan gepaard gaan met diagnostische tests, medische tests zoals MRI-scans, medicijnen en andere medische behandelingen. Een psychiater kan gesprekstherapie gebruiken of aanbevelen als onderdeel van de behandeling, maar het kan ook slechts een onderdeel zijn van een groter behandelplan.
2. De eerste sessie zal waarschijnlijk het langst duren
Een intakegesprek met een psychiater kan een tot twee uur duren – hoewel een deel van deze tijd zal worden besteed aan het invullen van papierwerk en het afnemen van beoordelingen. De psychiater zal ook vragen stellen over uw geestelijke gezondheid. Latere sessies zullen waarschijnlijk korter zijn, ongeveer 15 tot 30 minuten lang. De latere sessies kunnen bestaan uit vragen van de psychiater om te beoordelen of het behandelplan werkt en of er veranderingen nodig zijn.
3. Uw medicijnen kunnen veranderen
Na een eerste diagnose kan uw psychiater bepaalde medicijnen aanbevelen. Het is echter mogelijk dat deze veranderen door een aantal redenen, waaronder een veranderende diagnose, dosisaanpassingen, of als reactie op eventuele bijwerkingen.
4. Je kunt plannen waar je over wilt praten
Voor sommige nieuwkomers kan het helpen om een lijst te maken van wat je wilt bespreken tijdens de eerste sessie. Je kunt nadenken over waarom je professionele hulp zoekt en wat je wilt dat je psychiater over je weet. Het kan elke kwestie omvatten die je wilt behandelen, evenals vragen over het proces, en eventuele gevoelens, symptomen of verwachtingen die je hebt.
5. Alles wat je zegt blijft vertrouwelijk
De meeste psychiaters zijn verplicht om de details van je sessies vertrouwelijk te houden. Ze kunnen echter wel aspecten van uw leven of diagnose bespreken met andere zorgverleners, zoals uw therapeut. Als een psychiater denkt dat zijn patiënt zichzelf of anderen schade kan berokkenen, dan is hij verplicht om de relevante autoriteiten te waarschuwen.
Contactgegevens:
Email: [email protected]
Job Title: Consultant