header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Waarom wordt cremeren zo populair?

Mar 1, 2023 3:54 PM ET

De afgelopen jaren is crematie steeds populairder geworden om de overblijfselen van overleden dierbaren te verwerken. Er zijn vele redenen voor deze trend, variërend van persoonlijke en culturele voorkeuren tot financiële overwegingen. Een van de drijvende factoren achter de stijging van het aantal crematies zijn de hoge kosten van traditionele begrafenisdiensten, die voor veel gezinnen een last kunnen zijn. Als gevolg daarvan wenden steeds meer mensen zich tot persoonlijke leningen voor begrafeniskosten en kiezen ze voor crematie als een meer betaalbare optie.Deze leningen zijn de afgelopen jaren breder beschikbaar geworden, omdat kredietverstrekkers de groeiende behoefte aan financiële hulp in moeilijke tijden erkennen. Ze kunnen worden gebruikt om een reeks uitgaven te dekken die verband houden met begrafenisdiensten, waaronder crematiekosten, urnen en andere gedenkartikelen. Het zal nooit gemakkelijk zijn om regelingen te treffen na het overlijden van een dierbare, maar het zou niet tegelijkertijd financiële problemen moeten opleveren.

Crematiestatistieken

In 1960 was het nationale gemiddelde in de VS voor crematie slechts 3,56%. Vergelijk dat met 2021, waar het crematiepercentage 57,5% bedroeg. Deze cijfers zullen naar verwachting stijgen tot 64,1 y 2025. Als u denkt dat deze cijfers hoog zijn, kijk dan eens naar onze buren in Canada. In 2021 hadden zij een crematiepercentage van 74,8 procent. en dat zal naar verwachting stijgen tot 81,8 in 2025. Vergeet niet dat Canada beduidend minder sterfgevallen heeft dan de VS. De VS had in 2021 meer dan 10 keer zoveel sterfgevallen, dus het is moeilijk te zeggen of deze trends zouden aanhouden als Canada op dezelfde schaal zat. Het is echter duidelijk dat Canadezen crematie hebben geadopteerd als de primaire techniek om afscheid te nemen van dierbaren.

Waarom we deze trend misschien zien

Financiële overwegingen zijn niet de enige reden waarom crematie populairder wordt. Voor veel mensen is de keuze voor crematie boven een traditionele begrafenis een kwestie van persoonlijke voorkeur of culturele traditie. In sommige culturen is crematie al eeuwenlang gebruikelijk, terwijl het in andere een recentere trend is die de veranderende houding ten opzichte van dood en rouw weerspiegelt.Een andere factor die bijdraagt aan de stijging van het aantal crematies is de toenemende aandacht voor milieuduurzaamheid. Bij traditionele begrafenismethoden worden vaak balsemchemicaliën en niet-afbreekbare materialen gebruikt, die schadelijk kunnen zijn voor het milieu. Crematie daarentegen wordt over het algemeen beschouwd als een milieuvriendelijkere optie, omdat er geen schadelijke chemicaliën worden gebruikt en de as in verschillende natuurlijke omgevingen kan worden uitgestrooid. Dit kan ook therapeutisch zijn voor geliefden om de as ergens te kunnen verstrooien waar de persoon van hield.Natuurlijk zijn er ook mensen die voor crematie kiezen, gewoon omdat het voelt als de juiste keuze voor hen en hun geliefden. Of het nu om persoonlijke, culturele, financiële of milieuredenen is, de beslissing om voor crematie te kiezen is een zeer persoonlijke die zorgvuldig en weloverwogen moet worden genomen.

Bottom Line

Crematie wordt een steeds populairdere optie voor families die op zoek zijn naar een meer betaalbare, milieuvriendelijke of cultureel geschikte manier om met het stoffelijk overschot van hun dierbaren om te gaan. Met de beschikbaarheid van persoonlijke leningen voor begrafeniskosten kunnen families ervoor zorgen dat zij een respectvol en waardig laatste afscheid kunnen verzorgen zonder buitensporige schulden te maken. Uiteindelijk is de keuze voor een crematie of een traditionele begrafenis een zeer persoonlijke beslissing die gebaseerd moet zijn op een reeks factoren, waaronder financiële overwegingen, culturele tradities, persoonlijke overtuigingen en milieuwaarden.

Contactgegevens:

Name: Michael Bertini
Email: [email protected]
Job Title: Consultant

Tags:   Dutch, United States, Wire