header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Hoe lang duren therapiesessies?

Mar 1, 2023 4:16 PM ET

Iedereen die therapie overweegt heeft misschien veel vragen over hoe het proces in zijn werk gaat. Je bent misschien vooral benieuwd hoe lang elke sessie duurt. Beperkte vrije tijd tijdens een drukke werkdag kan het moeilijk maken om therapiesessies in te passen in uw schema. Of u nu een plaatselijke therapeut in Austin bezoekt of online meedoet, de meeste therapiesessies duren 45 tot 55 minuten. Sommige mensen kunnen het kennen als “therapie uur,” en aangezien de sessie meestal niet meer dan 60 minuten, kunnen de meeste mensen tijd vrijmaken voor een sessie. De meeste patiënten zien een therapeut eenmaal per week, maar in sommige gevallen kunnen therapeuten twee sessies per week aanbevelen, afhankelijk van de situatie en beschikbaarheid.

Laten we eens kijken naar enkele voordelen van het uur.

Logistieke voordelen

Voor patiënten is het haalbaar om ongeveer een uur per week uit te trekken voor een sessie. Voor therapeuten, vooral als ze patiënten achter elkaar zien, geeft een sessie van 50 minuten hen de tijd om aantekeningen te maken, een snelle pauze te nemen, of gewoon te ontspannen en te decompresseren na een zware sessie.

Ondersteunt een bewust gebruik van de tijd

Met te veel tijd tijdens een therapiesessie kunnen praatjes of bijkomstige gesprekken die weinig te maken hebben met wat er besproken wordt de overhand nemen. Een afspraak van 50 minuten stimuleert patiënten om de belangrijkste problemen eerder dan later aan te pakken. Het stelt u ook in staat de problemen voldoende diepgaand te bespreken, wat moeilijker zou zijn in een kortere sessie.

Wanneer een sessie langer kan duren dan 60 minuten

Terwijl één-op-één therapiesessies meestal een uur of minder duren, kunnen andere situaties meer tijd vergen.

Paarstherapie : De meeste traditionele sessies voor paarstherapie duren het standaard therapie-uur. Soms kan een therapeut echter sessies van 90 minuten of meer aanbevelen. Langere sessies zijn nuttig voor beide partners om volledig te uiten en problemen te verwerken, evenals het begrijpen van de aanbevelingen om verder te gaan.

Groepstherapie: Omdat groepstherapie meestal meerdere deelnemers heeft, kan de sessie langer duren – tot twee uur. Een langere sessie stelt de therapeut in staat om met elke persoon in de groep contact te maken.

Intensieve sessies: Soms kan je therapeut langere sessies voorstellen om aan specifieke problemen te werken. Afhankelijk van de aanbeveling van de therapeut kunnen deze langere sessies variëren van 90 minuten tot twee uur.

Voor het grootste deel kun je verwachten dat je sessies ongeveer een uur lang zijn. Als een intake- of intensieve sessie langer moet duren, zal je counselor je dat laten weten zodat je daar tijd voor kunt vrijmaken. Uw tijd per sessie is beperkt, dus denk eraan deze verstandig te gebruiken. Het kan helpen om vooraf aantekeningen of discussiepunten te maken als u bang bent om van het onderwerp af te dwalen.

Contactgegevens:

Name: Michael Bertini
Email: [email protected]
Job Title: Consultant

Tags:   Dutch, United States, Wire