header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Verizon gaat in beroep tegen de aanbeveling van de National Advertising Division om de claim “You Need a Better Network” voor zijn draadloze dienst te schrappen.

Mar 1, 2023 4:44 PM ET

New York, NY – 22 februari 2023 – In een rechtszaak aangespannen door AT & T Services, Inc, heeft de National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs aanbevolen dat Verizon Communications, Inc. de claim “you need a better network,” evenals verschillende impliciete claims, gebruikt in verband met haar draadloze service, intrekt.

De gewraakte claims komen voor in een reclamespotje van dertig seconden met als thema vakantie waarin het draadloze netwerk van Verizon wordt gepromoot en waarin bekende acteurs Paul Giamatti, als het Dickens-personage Scrooge, en Cecily Strong optreden. In de commercial houdt Giamatti als Scrooge zijn mobiele telefoon omhoog, fronst en klaagt dat hij “nauwelijks ontvangst heeft…”. In antwoord daarop adviseert Strong dat hij “een beter netwerk nodig heeft. Tis the season to switch to Verizon.”

De vraag voor de NAD was of de bewering “You need a better network” in de context van de commercial een objectieve bewering is die onderbouwing behoeft of dat het gaat om puffery. Volgens de NAD bevat de commercial weliswaar elementen die fantasievol zijn, maar brengt hij ook een objectieve vergelijkende superioriteitsboodschap over dat het netwerk van Verizon beter is dan dat van zijn concurrenten, hetgeen onderbouwing vereist. Omdat er geen ondersteuning was voor deze bewering, adviseerde het NAD de commercial te schrappen.

Verder bepaalde het NAD dat het gebruik van de term “beter” in de context van de commercial uitdrukkelijk vergelijkend is, omdat het “beter” koppelt aan het specifieke prestatiekenmerk van mobiele telefoonontvangst.

Bij gebrek aan ondersteuning voor de bewering van Verizon dat het een betere ontvangst biedt dan zijn concurrenten, heeft de NAD Verizon aanbevolen de reclame te wijzigen om te voorkomen dat de impliciete boodschap wordt overgebracht dat Verizon klanten een superieure ontvangst biedt, dat Verizon een “beter netwerk” heeft dan zijn concurrenten, en dat Verizon een superieure ontvangst biedt dankzij zijn “betere netwerk”.

In zijn adverteerdersverklaring verklaarde Verizon dat het “in zijn geheel in beroep zal gaan tegen de beslissing van de NAD” op basis van zijn overtuiging dat de “gewraakte bewering niet verwijst naar AT & T of andere carriers en niets meer was dan een ludiek vignet met een zuinig thema dat opbouwt naar Verizons \’Gratis 5G-telefoon\’-aanbieding.”

Beroepen tegen NAD-beslissingen worden ingediend bij de National Advertising Review Board (NARB) van BBB National Programs, het orgaan van BBB National Programs dat in beroep gaat tegen de waarheid in reclame.

Alle samenvattingen van BBB National Programs-beslissingen zijn te vinden in de case decision library. Voor de volledige tekst van NAD, NARB, en CARU beslissingen, abonneer u op het online archief.

Over BBB National Programs: BBB National Programs, een organisatie zonder winstoogmerk, is de thuisbasis van de onafhankelijke zelfregulering van de Amerikaanse industrie en beheert momenteel meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden diensten voor verantwoording door derden en geschillenbeslechting die bestaande en opkomende industrieproblemen aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creëren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding en bevordering van beste praktijken op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en jongeren, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Division: De National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs biedt onafhankelijke zelfregulering en diensten voor geschillenbeslechting, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van reclame in de hele VS. De NAD beoordeelt nationale reclame in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen vast voor de waarheid en nauwkeurigheid van reclame, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven gelijk wordt getrokken.

Contactgegevens:

Name: Abby Hills
Email: [email protected]
Job Title: Director of Communications

Tags:   Dutch, United States, Wire