header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


QA-testhandleiding ALLES

Mar 31, 2023 7:51 AM ET

De verschillende soorten QA software testen
Iedere software tester komt vaak een verscheidenheid aan QA test types tegen: sommige waar ze aan gewerkt hebben en sommige waar ze van gehoord hebben. Helaas is niet iedereen zich bewust van de verschillende soorten kwaliteitscontroletesten en de rol die ze spelen in de algehele productkwaliteit. Op een hoog niveau kunnen tests worden onderscheiden in handmatig en geautomatiseerd; maar als je dieper duikt, zijn er verschillende andere manieren. Hier zijn 10 verschillende soorten QA-tests:

1. Unit tests
Een soort testen die op de begane grond wordt uitgevoerd, unit tests zijn low-level tests die worden uitgevoerd om individuele eenheden of functies van de software in ontwikkeling te testen. Met unit tests richten ontwikkelaars zich op het testen tijdens de vroege stadia van het maken van software om ervoor te zorgen dat elk onderdeel van de softwareapplicatie aan bepaalde normen voldoet.

2. Component tests
Als de unit tests zijn gedaan, stellen component tests testers in staat om meerdere eenheden of componenten in een enkele code te testen. Door echte gegevens te gebruiken en te testen hoe verschillende componenten onafhankelijk van elkaar werken zonder integratie, helpen componenttesten bij het identificeren van defecten die kunnen ontstaan zodra componenten met elkaar worden verbonden.

3. Integratietesten
De volgende fase in de QA-testlevenscyclus is integratietesten, waarbij wordt gecontroleerd of de verschillende modules of diensten die door de applicatie worden gebruikt goed samenwerken. Door verschillende componenten te combineren tot een groep en ze samen te testen, helpt integratietesten om te beoordelen of het systeem of component voldoet aan de vereiste functionele eisen.

4. End-to-end testen
End-to-end testen helpt om de functionaliteit en prestaties van het product te testen, in live omgevingen. Door het repliceren van gebruikersgedrag in productachtige omstandigheden, helpt end-to-end testen om te simuleren hoe een real-world scenario eruit zou zien en controleert het of de verschillende gebruikersstromen werken zoals verwacht. Het repliceren van gebruikersgedrag en -trajecten helpt bij het testen van gegevensintegriteit en intercommunicatie met andere systemen.

5. Prestatietests
Prestatietests stellen testers in staat het gedrag van het systeem te verifieren, wanneer het aanzienlijk wordt belast. Performance tests helpen de betrouwbaarheid, stabiliteit en beschikbaarheid van het product te bevestigen en controleren of extra belasting de prestaties van het systeem zal verminderen.

6. Regressietest
Regressietests stellen testers in staat om een applicatie te testen, nadat een verandering of wijziging is aangebracht. Door functionele en niet-functionele tests uit te voeren, zorg je ervoor dat eerder ontwikkelde en geteste software werkt zoals verwacht: bugfixes, softwareverbeteringen of configuratiewijzigingen. Door ervoor te zorgen dat recente code en toevoegingen correct werken, verbetert u uw vermogen om uw automatisering soepel te laten verlopen.

7. Sanity Tests
Sanity testing is een vorm van regressietesten die testers helpt bepalen of nieuwe codewijzigingen of functie-updates goed genoeg werken om een significante testinspanning te ondergaan. Als de app crasht, betekent dit dat het systeem niet stabiel genoeg is voor verdere tests en wordt een extra build toegewezen om de problemen op te lossen. Het doel van sanity testing is niet om de functionaliteit van de software grondig te controleren, maar om te meten of de hele software build voldoet.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire