header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Is een gewaarborgde lening gemakkelijker te krijgen?

Apr 5, 2023 1:37 PM ET

Als je een lening nodig hebt, vraag je je misschien af of je in aanmerking komt voor een gedekte lening. Een gewaarborgde lening vereist dat de kredietnemer een goed dat hij bezit als onderpand aan de kredietgever verpandt. Het goede nieuws is dat een gedekte lening gemakkelijker te krijgen is dan een ongedekte lening, waarvoor geen onderpand nodig is. Dus, laten we eens dieper duiken en kijken hoe gedekte leningen werken, zodat je kunt bepalen of het zinvol is voor jou.

Wat zijn gedekte leningen?

Gedekte leningen worden gedekt door onderpand. Onderpand is een goed dat u bezit, zoals een huis, auto, geld op een spaarrekening, boot, kunst of juwelen. Als u een gedekte lening niet terugbetaalt, heeft de kredietgever het recht om het onderpand in beslag te nemen. Daarom moet je alleen een gedekte lening nemen als je er zeker van bent dat je je betalingen kunt doen.

Zijn gedekte leningen gemakkelijker te verkrijgen?

Wanneer u een onderpand op de lijn zet, wordt u een minder groot risico voor de kredietverstrekker, omdat ze weten dat als u in gebreke blijft op uw gedekte lening, ze het wettelijke recht hebben om het actief te nemen en het te verkopen om een deel van hun verliezen terug te verdienen. Om deze reden, omdat gedekte leningen meestal minder strenge kredietvereisten hebben, kunnen meer leners goedgekeurd worden. Als je niet het beste krediet hebt of je niet kunt kwalificeren voor andere soorten leningen, ervan uitgaande dat de kredietgever het activum als voldoende onderpand beschouwt, kan een gewaarborgde lening een goede oplossing zijn.

Soorten gedekte leningen

De meest voorkomende gedekte leningen zijn:

  • Persoonlijke lening : Deze worden meestal gedekt door een auto, huis, spaarrekening of een ander tastbaar, waardevol bezit.
  • Hypotheek : Hypotheken zijn leningen met als onderpand het huis waarop de lening betrekking heeft.
  • Autolening: Dit type lening wordt gedekt door het voertuig dat wordt gekocht.
  • Home equity loan en een home equity line of credit : Elk van deze verschillende leningen wordt gedekt door de waarde van het eigen vermogen van het huis, dat is het verschil tussen wat verschuldigd is op de hypotheek en wat het huis waard zou zijn als het op de markt was.

Voordelen van gewaarborgde leningen

Het meest opvallende voordeel van een gewaarborgde lening is dat je er een kunt krijgen ondanks je krediet of financiele situatie. Hier zijn een paar voordelen om te overwegen:

  • Beter tarief : Minder risico voor de geldschieter betekent vaak een lagere rente voor de lener. Een lagere rente kan vele dollars besparen gedurende de looptijd van een lening.
  • Hoger leenbedrag : Een gewaarborgde lening kan meestal betekenen dat de kredietgever bereid is meer te lenen, ervan uitgaande dat de waarde van het in pand gegeven goed voldoende is. Als je een grote uitgave hebt die tienduizenden dollars vereist, kan een gewaarborgde lening de beste manier zijn om aan die behoefte te voldoen.
  • Veel opties : Veel kredietverstrekkers bieden beveiligde persoonlijke leningen, home equity leningen en home equity line of credit leningen aan. Je moet rond te shoppen, opties te vergelijken, en thuis in de oplossing voor uw unieke budget en behoeften.

Bottom Line

Omdat beveiligde leningen zijn gebonden aan onderpand en kredietverstrekkers kunnen het in beslag nemen als de lener in gebreke blijft, ze zijn meestal gemakkelijker te kwalificeren voor dan andere soorten leningen. Bovendien, in de veronderstelling dat de waarde van de activa voldoende is, ze hebben de neiging om te komen met lagere tarieven en hogere leenbedragen. Ze gaan echter gepaard met het risico dat je het goed verliest als je in gebreke blijft. Dat gezegd hebbende, gedekte leningen zijn beschikbaar bij een verscheidenheid aan kredietverstrekkers, waardoor je meer keuze hebt als je er een overweegt voor jouw situatie.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire