header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Redenen waarom u een identiteitsbewakingsdienst nodig hebt

Apr 5, 2023 3:26 PM ET

Wanneer het gaat om het beschermen van uw digitale identiteit, hebben veel mensen de neiging om het belang van identiteitsbewaking over het hoofd te zien.

Malicious aanvallen veroorzaakt door malware en phishing emails kunnen schadelijk zijn voor uw persoonlijke gegevens omdat ze criminelen in staat stellen uw gevoelige gegevens te stelen voor illegale activiteiten.

Door u te abonneren op een identiteitsbewakingsdienst kunt u waarschuwingen krijgen als iemand zonder toestemming toegang krijgt tot uw persoonlijke gegevens wanneer uw e-mailadres verschijnt in een phishing-aanval.

Dit kan helpen uw gegevens en financiele rekeningen te beschermen en u te waarschuwen voor ongewone activiteiten die een inbreuk op de beveiliging kunnen betekenen.

Wat is een Identity Monitoring Service?

Een identiteitsbewakingsdienst screent het hele jaar door het internet op uw persoonlijke gegevens, zoals sofi-nummer, adres en creditcardnummers, voor verdachte activiteiten.

Het voorkomt diefstal van uw vertrouwelijke gegevens niet, maar geeft u meer mogelijkheden om uzelf te beschermen door u te waarschuwen voor verdachte activiteiten.

Hier zijn enkele redenen waarom je zou kunnen overwegen een identiteitsbewakingsdienst te gebruiken:

U gebruikt vaak openbare Wi-Fi

Als u vaak gebruik maakt van openbare Wi-Fi-netwerken in coffeeshops, luchthavens of hotels, moet u overwegen een identiteitsbewakingsdienst te gebruiken.

Cybercriminelen op zoek naar kwetsbare slachtoffers kunnen uw onbeveiligde Wi-Fi hotspot kapen, waardoor ze mogelijk toegang krijgen tot uw persoonlijke informatie zoals wachtwoorden of bankgegevens.

Aanvallers kunnen malware op uw apparaat installeren wanneer u verbinding maakt met openbare Wi-Fi netwerken. De kwaadwillenden kunnen vervolgens uw apparaat infecteren of uw gegevens stelen.

De beste manier om uzelf te beschermen is om openbare Wi-Fi-netwerken te vermijden, tenzij dit noodzakelijk is. Als u toch een openbare Wi-Fi-verbinding moet gebruiken, gebruik dan een Virtual Private Network (VPN) om veilig het internet op te gaan en uw gegevens af te schermen van kwaadaardige cyberaanvallen.

U bent eigenaar van een bedrijf

Als bedrijfseigenaar heeft u de verantwoordelijkheid en de aansprakelijkheid om de gegevens van uw klanten en werknemers te beschermen.

Cybercriminelen richten zich vaak op bedrijven om klantgegevens te stelen, toegang te krijgen tot gevoelige rekeningen of geld te stelen. Identiteitsbewakingsdiensten helpen uw bedrijf tegen dergelijke bedreigingen te beschermen door te controleren op risicofactoren zoals nieuwe accountaanvragen met de naam van uw bedrijf of inlogpogingen vanaf onbekende locaties. Als er verdachte activiteiten worden vastgesteld, krijgt u een waarschuwing zodat u onmiddellijk de nodige stappen kunt ondernemen.

U wilt uw krediet beschermen

Identiteitsdiefstal gaat niet alleen over gestolen wachtwoorden – het kan ook gaan om iemand die uw creditcardgegevens steelt of leningen op uw naam afsluit.

Een identiteitsbewakingsdienst kan u gemoedsrust geven door u te waarschuwen als er verdachte activiteiten worden ontdekt op een van uw rekeningen of met een van uw persoonlijke gegevens.

Op deze manier kunt u snel actie ondernemen als er iets gebeurt en de schade door fraudeurs beperken.

Je hebt een grote online aanwezigheid

Als je een grote online aanwezigheid hebt, zoals social media accounts, is het zinvol om een identiteitsbewakingsdienst in te schakelen.

Dat komt omdat het hebben van meerdere online accounts de kans vergroot dat een account op de een of andere manier gecompromitteerd kan worden.

Door gebruik te maken van een identiteitsbewakingsdienst kunt u al uw accounts in de gaten houden en snel handelen als er iets verdachts gebeurt met een van hen.

Final Thought

Hoewel je misschien niet denkt dat je een identiteitsbewakingsdienst nodig hebt, zijn er verschillende redenen waarom het een goed idee kan zijn om je aan te melden.

Bescherming van uw informatie is cruciaal als u vaak openbare Wi-Fi gebruikt of veel online bent. Een identiteitsbewakingsdienst kan u helpen waarschuwen als uw persoonlijke informatie is gecompromitteerd, zodat u maatregelen kunt nemen om uzelf te beschermen.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire