header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Uw bedrijf beschermen tegen aanvallen door insiders

Apr 5, 2023 3:28 PM ET

Als bedrijfseigenaar moet u zich bewust zijn van de beveiligingsrisico\’s van aanvallen van binnenuit.

Of het nu gaat om een ex-werknemer die toegang heeft tot vertrouwelijke informatie of een kwaadwillende die uw systemen wil beschadigen met een ransomware-aanval– aanvallen van binnenuit kunnen van verschillende bronnen komen.

Laten we verschillende soorten aanvallen door insiders bespreken en de maatregelen die u kunt nemen om ze te voorkomen:

Accidental Insider Threats

Een accidental insider threat is een inbreuk op de cyberbeveiliging die optreedt wanneer een werknemer of contractant per ongeluk gevoelige gegevens blootstelt aan onbevoegde personen.

Dit kan op verschillende manieren gebeuren:

Ransomware-aanval

Als onbevoegden gevoelige gegevens bemachtigen, kunnen zij proberen deze informatie te exploiteren voor persoonlijk gewin met een ransomware-aanval.

Een ransomware-aanval is wanneer een aanvaller de gegevens van een slachtoffer versleutelt en losgeld eist om deze te ontsleutelen. Dit kan een organisatie veel geld kosten, omdat u niet alleen het losgeld moet betalen, maar ook te maken krijgt met verlies van gegevens en productiviteit.

Phishing

Phishing is een cyberaanval waarbij frauduleuze e-mails of andere communicatie wordt gebruikt om mensen te verleiden tot het verstrekken van gevoelige informatie, zoals wachtwoorden of creditcardnummers.

Cybercriminelen kunnen deze informatie gebruiken om toegang te krijgen tot de systemen van een organisatie als een werknemer nalatig omgaat met de phisher.

Malware

Malware is kwaadaardige software waarmee criminelen computers en apparaten kunnen infecteren, waardoor aanvallers de controle over uw systemen kunnen krijgen.

Eenmaal geinfecteerd met malware kan de aanvaller deze gebruiken om gegevens te stelen, gebruikers te bespioneren of verdere aanvallen op de organisatie uit te voeren.

Social Engineering

Social engineering-aanvallen houden meestal in dat cybercriminelen gebruikmaken van misleiding, manipulatie of intimidatie om werknemers ertoe te bewegen gevoelige informatie vrij te geven of acties uit te voeren waardoor de aanvaller toegang krijgt tot het bedrijf.

Bescherm uw organisatie tegen accidentele bedreigingen van binnenuit

Slechte beveiligingspraktijken zijn een veel voorkomende oorzaak van cyberbeveiligingsbedreigingen van binnenuit. Hier volgen enkele tips om de zaak recht te zetten:

  • Onderwijs uw werknemers over het belang van cyberbeveiliging, inclusief regelmatige training over best practices en het aanleren van de juiste rapportage.
  • Implementeer beveiligingscontroles om ongeautoriseerde toegang tot gevoelige gegevens te voorkomen, waaronder toegangscontrolelijsten, firewalls en inbraakdetectiesystemen.
  • Installeer en update cyberbeveiligingssoftware als extra beveiligingslaag.
  • Houd een responsplan bij met stappen om de bron van de bedreiging te identificeren, deze in te dammen en de bedreiging uit uw systeem te verwijderen.

Intentional Insider Threats

Een intentionele bedreiging van binnenuit komt over het algemeen van een huidige of voormalige werknemer, contractant of zakenpartner die hun geautoriseerde toegang tot de systemen van een organisatie gebruikt voor kwaadaardige doeleinden.

Deze personen hebben vaak gedetailleerde kennis van de IT-infrastructuur en beveiligingscontroles van de organisatie, die zij kunnen gebruiken om toegang te krijgen tot gevoelige informatie.

Insider Threats from Former Employees

Voormalige werknemers kunnen een aanzienlijke insider threat vormen voor een organisatie.

Werknemers die een organisatie verlaten kunnen nog steeds toegang hebben tot gevoelige informatie, zoals wachtwoorden of klantgegevens.

Ook kunnen voormalige ontevreden werknemers deze informatie gebruiken om de reputatie van uw organisatie te beschadigen of bedrijfsgeheimen te stelen.

Bescherming van uw organisatie tegen opzettelijke bedreigingen van binnenuit

Er zijn verschillende stappen die organisaties kunnen nemen om zich te beschermen tegen opzettelijke bedreigingen van binnenuit, waaronder:

  • Verricht achtergrondcontroles op alle werknemers, contractanten en zakenpartners.
  • Het implementeren van strikte maatregelen voor toegangscontrole en activiteitenbewaking.
  • Het onderwijzen van werknemers over cyberbeveiligingsrisico\’s en best practices.
  • Snel en doortastend reageren op verdachte activiteiten.

Het nemen van proactieve stappen om uw bedrijf te beschermen tegen aanvallen van binnenuit is essentieel om uw gegevens, kritieke infrastructuur en intellectuele eigendom te beveiligen!


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire