header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Wat is Adware?

Apr 5, 2023 3:34 PM ET

Adware is een soort kwaadaardige software (AKA malware) die ongewenste advertenties op uw computer of apparaat weergeeft en waarmee de uitvoerders uw surfactiviteiten kunnen volgen, gegevens over u kunnen verzamelen en zelfs pop-upvensters met opdringerige reclameboodschappen kunnen weergeven.

Deze advertentie tech glipt meestal binnen wanneer je gratis software download of bepaalde websites bezoekt. Zonder de juiste malwarebescherming kan adware uiteindelijk uw systeem terroriseren.

Laten we bespreken hoe adware werkt en wat je kunt doen om jezelf ertegen te beschermen:

Soorten Adware

Adware is er in vele vormen, maar ze hebben allemaal een gemeenschappelijk kenmerk: ze genereren geld voor hun makers door middel van online advertenties.

Sommige soorten adware zijn relatief onschuldig-bijvoorbeeld, sommige programma\’s zullen advertenties weergeven die niet te opdringerig of vervelend zijn, zoals banner advertenties.

Andere soorten adware zijn veel gevaarlijker, waaronder spyware die gebruikersactiviteiten bijhoudt, en keyloggers die toetsaanslagen registreren om toegang te krijgen tot gebruikersnamen en wachtwoorden.

Legal Adware

Legale adware is software die advertenties weergeeft op een manier die de ontwikkelaar of uitgever goedkeurt. Dit betekent dat de gebruiker heeft ingestemd met deze advertenties door te kiezen voor een overeenkomst of door de software zelf te downloaden.

Illegale adware

Illegale adware is software die advertenties weergeeft zonder toestemming van de gebruiker, meestal door het te installeren zonder medeweten of goedkeuring.

Deze programma\’s zijn meestal kwaadaardig en kunnen spyware of malware bevatten die een computersysteem kunnen infecteren met virussen of andere kwaadaardige code. Bovendien tonen deze programma\’s vaak irrelevante of ongepaste advertenties en kunnen ze gebruikers zelfs omleiden naar frauduleuze websites of phishing-zwendel.

Hoe beinvloedt Adware uw systeem?

Adware kan uw computer vertragen door bronnen zoals RAM en CPU te gebruiken om op de achtergrond te draaien. Adware kan ook instabiliteit van het netwerk veroorzaken omdat conflicterende processen tegelijkertijd worden uitgevoerd, wat leidt tot willekeurige crashes of bevriezingen.

Bovendien kan kwaadaardige technologie zich bemoeien met de beveiligingsinstellingen op uw systeem door firewallbeveiliging uit te schakelen of toegang op afstand mogelijk te maken zonder toestemming van de gebruiker.

Tot slot, gezien het vermogen van Adware om gebruikersactiviteiten te volgen en persoonlijke gegevens te verzamelen, geeft het ernstige problemen met de privacy.

Hoe een Adware-infectie te detecteren

Adware verbergt zich op de achtergrond terwijl het zijn processen uitvoert, waardoor detectie een uitdaging is. Echter, sommige verklikkerlichten kunnen aangeven dat u een adware-infectie heeft.

Als u bijvoorbeeld een plotselinge toename van advertenties op uw webbrowser opmerkt, vreemde homepage veranderingen ervaart, of nieuwe werkbalken zijn verschenen-uw systeem kan een adware probleem hebben.

Adware infecties zijn moeilijk op te sporen omdat ze niet altijd gemakkelijk herkenbare symptomen hebben zoals andere soorten malware.

Hier zijn enkele meer algemene tekenen die wijzen op een infectie:

  • Ads die verschijnen op plaatsen waar ze niet horen te staan
  • Ongewone veranderingen in uw browserinstellingen
  • Verhoogde laadtijden van pagina\’s
  • Moeilijkheden bij het openen van bepaalde websites.

Als je een van deze symptomen in je systeem opmerkt, is het tijd om te handelen!

Bottom Line

Of banners nu uw browsers overnemen of programma\’s stilletjes op de achtergrond draaien en uw gegevens verzamelen voor snode doeleinden, adware vormt een reele bedreiging voor de prestaties en privacy van uw systemen.

Je moet waakzaam blijven bij het downloaden van gratis software van onbekende bronnen.

Jinxdeepl82

Jinxdeepl82

Jinxdeepl82


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire