header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Opkomende phishing-trends in 2023

Apr 5, 2023 3:37 PM ET

In deze tijd loont het om op de hoogte te blijven van de nieuwste phishing bedreigingen.

Met de toenemende cybercriminaliteit en de toenemende geavanceerdheid van aanvallers is het essentieel om te weten van welke phishing-trends u op de hoogte moet zijn om uzelf en uw gegevens te beschermen tegen kwaadaardige aanvallen.

Hier is een blik op enkele van de meest voorkomende phishing-trends die in 2023 ontstaan:

Social Media Phishing

Sociale media is een van de populairste platforms voor phishers. Het geeft hen toegang tot honderden miljoenen gebruikers die misschien niet weten dat ze kwetsbaar zijn voor aanvallen.

Social media phishing is het gebruik van kwaadaardige links of berichten die via social media worden verzonden om toegang te krijgen tot persoonlijke informatie zoals wachtwoorden of creditcardnummers.

Het is belangrijk om op je hoede te zijn voor verdachte links of berichten die via sociale media worden verstuurd, hoe bekend ze ook lijken.

Spear Phishing

Spear phishing is een gerichte aanval waarbij cybercriminelen sterk gepersonaliseerde e-mails sturen om ontvangers te verleiden tot het klikken op schadelijke links of het downloaden van met malware geinfecteerde bijlagen.

Deze phishing-aanvallen kunnen vaak maanden of zelfs jaren duren om te plannen, waardoor ze bijzonder moeilijk te detecteren zijn. Het is essentieel om waakzaam te zijn bij het openen van e-mails van onbekende afzenders en dubbel te controleren voordat u erop klikt om uzelf te beschermen tegen spear phishing-aanvallen.

Kunstmatige intelligentie phishingaanvallen

AI-gedreven phishingaanvallen zitten in de lift door de vooruitgang in AI-technologie waarmee cybercriminelen hun aanvallen kunnen automatiseren en slachtoffers nauwkeuriger dan ooit tevoren kunnen aanpakken.

AI-aangedreven phishers kunnen natuurlijke taalverwerkingstechnologie gebruiken om realistische e-mails met overtuigende inhoud te maken, waardoor ze bijzonder gevaarlijk zijn voor nietsvermoedende slachtoffers.

Om uzelf tegen deze aanvallen te beschermen, moet u de bron verifieren voordat u op een link in een e-mail of sms klikt.

Internet of Things Phishing

IoT-apparaten zijn de afgelopen jaren nuttige alledaagse hulpmiddelen geworden. Helaas betekent dit dat ze ook een belangrijk doelwit zijn geworden voor aanvallers die op zoek zijn naar gemakkelijke doelwitten.

IoT-apparaten zijn aantrekkelijke doelwitten omdat ze vaak elementaire beveiligingsmaatregelen zoals encryptie of tweefactorauthenticatie missen. Dit maakt ze een gemakkelijke prooi voor aanvallers die op zoek zijn naar gevoelige gegevens die op deze apparaten zijn opgeslagen.

Om uw IoT-apparaten te beschermen tegen aanvallen, moet u ervoor zorgen dat u sterke wachtwoorden instelt en waar mogelijk authenticatie met twee factoren inschakelt.

Jezelf beschermen tegen phishingaanvallen

Om jezelf te beschermen tegen phishingaanvallen moet je regelmatig je antivirussoftware updaten en waakzaam zijn wanneer je online handelt.

Als u e-mails ontvangt waarin wordt gevraagd om verificatie van persoonlijke informatie, zoals wachtwoorden, antwoord dan niet en verwijder de e-mail onmiddellijk, want dit zijn waarschijnlijk phishing pogingen.

Het zou helpen als je er ook voor zorgt dat alle apparaten die op je netwerk zijn aangesloten veilig zijn en voorzien zijn van de laatste patches en updates.

Door deze eenvoudige voorzorgsmaatregelen te nemen, kun je de veiligheid van je gegevens en apparaten tijdens het surfen op het web helpen garanderen.

Bottom Line

Zoals je ziet evolueert de wereld van phishing in een alarmerend tempo.

In 2023 beginnen aanvallers AI, IoT-apparaten, spear phishing-tactieken en sociale-mediaplatforms te gebruiken om toegang te krijgen tot gevoelige gegevens. Het is van het grootste belang dat bedrijven en particulieren zich uitrusten met de kennis en tools die nodig zijn om zich tegen deze bedreigingen te verdedigen.

Door meerdere beveiligingslagen binnen uw netwerk te implementeren, gebruik te maken van veilige opties voor gegevensopslag zoals Virtual Private Networks (VPN) en uw beveiligingssoftware altijd up-to-date te houden, kunt u beschermd blijven tegen opkomende phishing-trends in 2023.

Door op de hoogte te blijven van nieuwe bedreigingen kunt u zich beschermen tegen de steeds groter wordende risico\’s van phishing-aanvallen.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire