header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Hoe kom je uit de schulden als je achterloopt met je rekeningen?

Apr 13, 2023 2:10 PM ET

Voor consumenten kan het hebben van een budget een bijzaak zijn wanneer de economie bloeit. Maar het is een ander beeld wanneer de rente op leningen stijgt en de inflatie in de dubbele cijfers loopt. Dat is wat de VS en veel andere landen hebben meegemaakt. Onder deze omstandigheden sluiten meer mensen noodleningen af om in de eerste levensbehoeften te voorzien.

Dat brengt ons terug bij het onderwerp budgettering. Begrijpen wat er elke maand binnenkomt en hoeveel er uitgaat is de eerste stap om uit de schulden te komen. Proberen om creditcards en leningen af te betalen zonder een budget op te stellen kan frustrerend zijn. In dit artikel beschrijven we het proces van het maken van een budget, het snijden in de uitgaven en het aflossen van schulden.

Stap 1: Maak een verstandig budget

Het maken van een verstandig budget is de beste manier om je reis naar het aflossen van schulden te beginnen. Een budget begint met een lijst met twee kolommen: uw inkomsten en uw uitgaven. In de inkomstenkolom moet uw loon staan en eventuele andere inkomstenbronnen die u wilt opnemen.

Vervolgens maakt u een lijst van uw uitgaven en categoriseert u ze als essentieel of niet-essentieel. Als je ernstige schulden hebt, moeten niet-essentiele uitgaven weg. Dat kan betekenen dat je geen filmkanalen meer gebruikt en een goedkoper telefoonabonnement neemt. Luxe is niet nodig als je rente betaalt over die uitstaande schuld.

Stap 2: Stel een directe storting in en gebruik autopay om rekeningen te betalen

Het terugdringen van uitgaven en het op tijd betalen van rekeningen zijn belangrijke stappen om te voorkomen dat je kredietscore daalt. Het is niet waarschijnlijk dat u een betaling mist als u automatische opnames van uw bankrekening instelt. Doe dat, en werk dan aan het afbetalen van uw schuld.

De truc hier is om ervoor te zorgen dat de stortingen op uw rekening alle uitgaven dekken die u voor automatische betaling inplant. Zo niet, ga dan terug naar je budget en zoek andere uitgaven waarop je kunt bezuinigen. Misschien is het beter om de kabel helemaal te schrappen en alleen internet aan te houden. Kijk ook eens naar abonnementsdiensten. Elk van hen is misschien een klein bedrag, maar ze tellen op. Probeer zo mager mogelijk te worden.

Stap 3: Schuldsneeuwbal en schuldlawine

Sommige deskundigen propageren een schuldaflossingsmethode die "schuldsneeuwbal" heet. Het betekent dat u maandelijks minimale betalingen doet op creditcards en leningen, zodat u een extra betaling kunt doen op de rekening met het kleinste saldo. U doet dit totdat die rekening is afbetaald en doet dan hetzelfde voor de volgende kleinste rekening.

Andere deskundigen pleiten voor het gebruik van de "schuld lawine" methode voor het afbetalen van schulden. In dat geval betaalt u bij voorrang de rekeningen met de hoogste rente. Beide methoden kunnen effectief zijn. Het is een kwestie van persoonlijke keuze welke methode u kiest als u besluit dat het nuttig kan zijn.

Belangrijke tip: Gebruik je creditcards niet tijdens het aflossen van schulden

Veel mensen maken dezelfde fout. Doorgaan met het doen van aankopen met uw creditcards verlengt het proces van schuldafbouw. Als je echt uit de schulden wilt komen, moet je de creditcards wegdoen. Zodra u ze heeft afbetaald, moet u goed nadenken voordat u ze weer gebruikt. Houd in gedachten dat debetkaarten net zo goed werken als u gaat winkelen. U behoudt bijvoorbeeld dezelfde bescherming tegen geschillen over transacties en u betaalt geen rente over uw aankopen.

SPONSORED CONTENT

Notitie: De informatie in dit artikel is uitsluitend ter informatie en weerspiegelt niet noodzakelijkerwijs de standpunten van [uitgever] of zijn medewerkers. Raadpleeg uw financieel adviseur over uw financiele omstandigheden en mogelijkheden. Deze site kan een vergoeding ontvangen van adverteerders voor links naar websites van derden


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire