header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Motto Aligners: Wat zijn de verschillende soorten tandcorrecties?

Apr 13, 2023 2:19 PM ET

Retainers zijn orthodontische hulpmiddelen die zijn ontworpen om te worden gedragen na een kaakoperatie of het gebruik van tanden-straightening apparaten. Ze helpen de tanden op hun plaats te houden terwijl het bot en de weke delen zich aanpassen aan de veranderde positie.

Er zijn verschillende soorten bitjes voor het rechtzetten van tanden. Enkele populaire types zijn vaste metalen retainers, Hawley retainers en doorzichtige, uitneembare retainers. In dit artikel wordt elk type beugel en de voor- en nadelen ervan uitgelegd, evenals hoe lang men een beugel moet dragen bij elk type apparaat.

Vaste metalen retainer

Een vaste metalen retainer, ook wel permanente retainer genoemd, is een metalen draad die met een hechtmiddel op het gebit van de patient wordt bevestigd. De draad kan glad zijn of een gevlochten structuur hebben. Veel aanbieders raden deze aan wanneer een patient klaar is met een beugel om de tanden op hun plaats te houden. Permanente retainers worden vaak 10 tot 15 jaar gedragen om ervoor te zorgen dat de tanden op hun plaats blijven. Ze worden echter niet voor altijd gedragen – uiteindelijk kan de zorgverlener besluiten dat ze verwijderd kunnen worden.

In veel gevallen kunnen mensen de vaste metalen retainer niet zien omdat ze achter op de tanden zitten. Maar ze kunnen het tandenpoetsen en schoonmaken van de beugel bemoeilijken. Bij het eten van bepaald voedsel kan de retainer breken, en het kan ongemakkelijk zijn om altijd een metalen voorwerp in de mond te hebben.

Hawley retainer

Hawley retainers bestaan uit een plaatje van acryl of kunststof met een metalen draad eraan vast. Het plaatje is ontworpen om comfortabel op het dak van de mond van de patient te passen, en de metalen draad gaat over de voortanden. Er zijn ook enkele lusjes bij de hoektanden.

Deze retainers zijn uitneembaar, wat helpt om vuil en afval op de retainer te minimaliseren tijdens het eten en schade te voorkomen bij het beoefenen van contactsporten. Bovendien kan de patient de retainer en zijn eigen gebit beter schoonmaken doordat deze uitneembaar is. De retainers worden vaak 6 tot 9 maanden gedragen, maar de termijn is uiteindelijk aan de behandelaar.

Verwijderbare doorzichtige retainers

Verwijderbare doorzichtige retainers zijn bijna onzichtbare hulpmiddelen voor het rechtzetten van tanden die over de tanden worden gedragen in plaats van erop te worden bevestigd. De tandarts neemt afdrukken van de tanden om een replica van de tanden te krijgen, zodat ze precies op de tanden passen wanneer de patient ze draagt.

Deze retainers zijn bij velen favoriet omdat ze comfortabel en gemakkelijk zijn. De patient kan de retainer verwijderen, wat dezelfde voordelen biedt als Hawley retainers. In tegenstelling tot Hawley-beugels zijn deze beugels bijna onzichtbaar. Patienten kunnen blijven glimlachen zonder zich zorgen te maken over grote, zichtbare draden.

In veel gevallen worden uitneembare doorzichtige retainers gebruikt voor de boventanden. De zorgverlener kan dit echter per patient bepalen. Sommige patienten kunnen een uitneembare doorzichtige beugel ook voor de ondertanden gebruiken. Zelfs het verkrijgen van het hulpmiddel zelf is eenvoudiger dan permanente hulpmiddelen. De patient hoeft alleen maar 30 seconden tot een minuut lang een afdruk te geven – gemakkelijker en comfortabeler dan het plaatsen van permanente retainers.

En wat betreft hoe lang deze te dragen, veel patienten moeten ze de eerste paar maanden fulltime dragen en alleen verwijderen voor eten, contactsporten en schoonmaken. Daarna kan de zorgverlener ze alleen nog \’s nachts dragen. Daarna bepaalt de arts hoe lang de retainer gedragen moet worden voordat de patient hem niet meer nodig heeft.

De bottom line

Elke retainer dient een soortgelijk doel, maar biedt verschillende voor- en nadelen. Vaste metalen retainers zijn onzichtbaar, maar patienten kunnen ze niet verwijderen, wat de verzorging iets moeilijker maakt. Bovendien worden ze vaak tien jaar of langer gedragen. Hawley-beugels daarentegen zijn uitneembaar, wat de verzorging gemakkelijker maakt. Ze worden over het algemeen ook minder dan een jaar gedragen, maar de draden zijn zichtbaar tijdens het dragen, wat sommige patienten misschien niet verkiezen.

Clear removable retainers combineren de beste aspecten van vaste metalen retainers en Hawley retainers doordat ze verwijderbaar en onzichtbaar zijn, maar ze kunnen duurder zijn. Het tijdschema hiervoor kan varieren. Patienten moeten hun situatie, behoeften en voorkeuren met hun arts bespreken om te bepalen welk type beugel voor hen het beste is.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire