header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Craig Broderick, de voormalige Chief Risk Officer van Goldman Sachs, treedt toe tot SEDA Experts als getuige-deskundige.

Apr 13, 2023 2:28 PM ET

New York, NY, 5 april 2023 – SEDA Experts LLC, een toonaangevend expertisebureau dat financiele expertisediensten van wereldklasse levert, kondigde vandaag aan dat Craig Broderick zich bij het bureau heeft gevoegd als Senior Advisor en Expert Witness.

"We zijn verheugd Craig bij het bedrijf te verwelkomen," zei Peter Selman, voorzitter en managing partner van SEDA Experts. "In een tijd van financiele stress biedt Craig een ongeevenaard inzicht in de complexiteit van risicobeheer bij grote financiele instellingen over de hele linie."

Craig Broderick is de voormalige Chief Risk Officer (CRO) van Goldman Sachs waar hij deel uitmaakte van het Management Committee en voorzitter of medevoorzitter was van het Firmwide Risk Committee. In zijn 32-jarige carriere bij Goldman Sachs hield Craig toezicht op de krediet-, markt-, liquiditeits-, operationele, model-, tegenpartij- en verzekeringsrisico\’s van de onderneming. Craig is momenteel Senior Director van Goldman Sachs, alsook lid van de Raad van Bestuur van Bank of Montreal en McDermott International en voorzitter van het Board Risk Committee van beide instellingen. Hij is ook senior adviseur van Credit Benchmark en Fraud.Net.

Craig kwam oorspronkelijk in 1985 bij Goldman Sachs en verhuisde in 1986 naar Londen als onderdeel van de uitbreiding van de firma naar Europa toen hun financiele systemen werden gedereguleerd. Hij bleef 13 jaar in Londen en stond uiteindelijk aan het hoofd van de Europese kredietgroep. Craig keerde in 1999 terug naar NY als Chief Credit Officer van de firma, en werd vervolgens verantwoordelijk voor het toezicht op het markt-, operationeel, model- en onafhankelijk liquiditeitsrisico, alsmede voor verzekeringen. In 2008 werd Craig benoemd tot CRO en in die hoedanigheid hielp hij de onderneming door de wereldwijde financiele crisis heen. Als onderdeel van de daaropvolgende herstructurering van de onderneming tot een bankholding was hij betrokken bij het toezicht op een aanzienlijke ontwikkeling van de risicosystemen en de ondersteuning van de toename van de regelgeving, waaronder de invoering van CCAR en Dodd-Frank. In zijn tijd als CRO was Craig voorzitter of medevoorzitter van de comites voor bedrijfsbreed risico en bedrijfsrisico, en nam hij in verschillende hoedanigheden deel aan de comites voor geschiktheid, kapitaal en investeringen van het bedrijf.

Craig begon zijn carriere als kredietverstrekker bij de Chase Manhattan Bank, waar hij in 1981 in dienst trad. Hij heeft een BA in economie van het College of William and Mary en is actief bij zijn alma mater, waaronder negen jaar als Trustee van de William and Mary Foundation, en was voorzitter van het investeringscomite. Craig is lid van verschillende risicogerelateerde brancheverenigingen, waaronder het bestuur van het Global Risk Institute en het adviescomite van de International Association of Credit Portfolio Managers.

Hij is bestuurslid van StreetSquash, een in New York gevestigd stedelijk jeugdverrijkingsprogramma, en Finance Requires Effective Education (FREE), dat financiele vaardigheden biedt aan achtergestelde gemeenschappen.

Over SEDA Experts LLC

SEDA is een toonaangevend expertisebureau gespecialiseerd in financiele diensten. Wij ondersteunen internationale advocatenkantoren door het aanbieden van het hoogste niveau van expertise in de financiele sector en het bieden van toegang tot de meest invloedrijke leiders in de financiele dienstverlening. Wij bieden superieur onafhankelijk advies, data-analyse, waardering en elite expertises en getuigenis diensten aan advocatenkantoren, toezichthouders en toonaangevende financiele instellingen.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire