header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Hoe om te gaan met de lastige vastgoedmarkt van dit voorjaar

Apr 13, 2023 3:22 PM ET

Inflatie en stijgende hypotheekrentes beginnen de verkopersmarkt van de afgelopen jaren af te koelen. Maar er zijn nog steeds manieren om ervoor te zorgen dat u de best mogelijke deal voor uw huis krijgt, of u nu koper of verkoper bent. Dit is wat je moet weten.

Hoe ga je als verkoper om met de verschuivende vastgoedmarkt

Bedenk eerst welke impact de verkoop van je huis kan hebben op de rest van je financien. Als u uw kredietscore aan het opbouwen bent, bedenk dan hoe een huis verkopen uw krediet zal beinvloeden, want het kan beide kanten op gaan. Een hypotheek aflossen kan goed zijn voor uw krediet, maar uw huis verliezen via een korte verkoop of executie kan blijvende schade aanrichten, dus u moet overwegen of de deal uw financiele gezondheid positief beinvloedt of niet.

Next, overweeg uw opties. Als u zich gemotiveerd voelt om te verkopen en de markt opwarmt, wees dan bereid om uw huis eerder op de markt te brengen dan u misschien had gedaan. Maar als u klaar bent om te wachten en zich comfortabel voelt met de huidige marktomstandigheden, houd er dan rekening mee dat er geen garantie is dat uw huis tegen een premie zal verkopen.

Makelaarskantoren kunnen u een idee geven van wat huizen in uw buurt verkopen. Toch is het belangrijk om te onthouden dat prijzen sterk varieren afhankelijk van locatie en staat. Als je je zeker voelt over je prijs en de staat van je huis, ga je gang en zet het op de lijst.

Als je nog niet klaar bent om te verkopen of denkt dat de markt niet goed is voor je huis, overweeg dan om het nog wat langer vast te houden. Als de rente blijft stijgen, kan blijven zitten financieel een betere optie zijn – vooral als u een huis wilt financieren met een hypotheek. Het kan beter zijn om uw hypotheek te herfinancieren als het krap wordt, hoewel u misschien moet overwegen of herfinancieren uw krediet kan schaden, afhankelijk van uw financiele situatie.

Hoe koop ik een huis in de huidige vastgoedmarkt

De huidige markt is bijzonder moeilijk voor kopers omdat de rentetarieven blijven stijgen en kopers concurreren om woningen met een beperkt aanbod. Maar er zijn nog steeds manieren om een goede deal te sluiten als u bereid bent uw huiswerk te doen.

Vraag eerst rond voor tips over wat er verkocht wordt en suggesties over welke buurten het beste bij u passen op basis van uw budget en voorkeuren. Als u het zich kunt veroorloven, kijk dan of u een woning kunt kopen die gerepareerd of gerenoveerd moet worden, omdat deze vaak een hogere prijs opleveren dan woningen in perfecte staat.

Tweede, ken uw grenzen. Niet te veel uitgeven, alleen maar omdat je denkt dat je een betere deal te krijgen; Stick to your budget en onderzoek de waarde van soortgelijke eigenschappen voor het maken van een bod.

En tot slot, vergeet niet dat het duurt twee tot tango. Bij het onderhandelen met makelaars of verkopers, altijd onthouden dat ze in het bedrijfsleven om geld te verdienen, dus wees bereid om te geven en een beetje te nemen om concurrerend te blijven tegen andere aanbiedingen die ze zouden kunnen krijgen.

De bottom line

Hoe je je ook voelt over de huidige vastgoedmarkt, er zijn nog steeds manieren om een goede deal te krijgen op je huis, of je nu koopt of verkoopt. Wees bereid om uw onderzoek te doen, wees geduldig, en ken je grenzen – en je zult in staat zijn om de best mogelijke deal te vinden, ongeacht de markt.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire