header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Vegamour staakt bepaalde reclameclaims voor Gro Ageless Anti-Gray Hair Serum na wraking door de National Advertising Division

Apr 13, 2023 3:23 PM ET

New York, NY – 13 april 2023 In antwoord op een uitdaging van BBB National Programs National Advertising Division (NAD), ingesteld als onderdeel van NAD\’s routine toezicht op nationale reclame voor waarheid en transparantie, heeft Vegamour, Inc. vrijwillig gestopt met het adverteren van haar Gro Ageless Anti-Gray Hair Serum.

Vegamour is een holistisch haarwellnessbedrijf dat consumenten een lijn haarverzorgingsproducten aanbiedt, waaronder serums, shampoos, conditioners en haarversterkende supplementen.

NAD informeerde naar de Facebook- en Instagram-posts van adverteerder die linken naar reviews voor Vegamour\’s serum voor het vertragen van grijs haar. In de posts stond "EINDELIJK een serum dat grijs haar kan vertragen. Werkt het? Wij hebben het geprobeerd en hier is onze review." De post linkte vervolgens naar reviews van Vegamour\’s Gro Ageless Anti-Gray Hair Serum op hairheathsecrets.com en longhairtrends.com.

NAD\’s onderzoek richtte zich op de vraag of de Instagram en Facebook posts de boodschap overbrengen dat de reviews op de websites hair health secrets en longhairtrends onafhankelijke, eerlijke meningen van de reviewers weergeven. De NAD merkte op dat adverteerders duidelijk en opvallend materiele banden en relaties met een reviewer of een reviewsite moeten vermelden. NAD heeft lang geoordeeld dat als de reviewsite niet onafhankelijk is, de gedeelde meningen "reclame" zijn."

Tijdens de procedure deelde Vegamour NAD mee dat het ervoor had gekozen om te stoppen met de Instagram- en Facebook-posts en de reviewsites prive te maken totdat ze passende openbaarmakingen konden toevoegen. Daarom heeft de NAD de claims niet op hun merites beoordeeld.

Alle samenvattingen van de BBB National Programs case decisions zijn te vinden in de case decision library. Voor de volledige tekst van NAD, NARB, en CARU beslissingen, abonneer u op het online archief.

Over BBB National Programs: BBB National Programs, een non-profit organisatie, is de thuisbasis van de U.S. onafhankelijke industrie zelfregulering, momenteel met meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden diensten voor verantwoording door derden en geschillenbeslechting die bestaande en opkomende industrieproblemen aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creeren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding en bevordering van beste praktijken op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en jongeren, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Division: De National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs biedt onafhankelijke zelfregulering en diensten voor geschillenbeslechting, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van reclame in de hele VS. De NAD beoordeelt nationale reclame in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen vast voor de waarheid en nauwkeurigheid van reclame, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven gelijk wordt getrokken.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire