header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


David Saul sluit zich aan bij SEDA Experts\’ praktijk van deskundigen inzake naleving en audit

Apr 19, 2023 1:50 PM ET

New York, NY, 19 april 2023 – SEDA Experts LLC, een toonaangevend expertisebureau dat financiele expertisediensten van wereldklasse levert, kondigde vandaag aan dat David Saul is toegetreden tot het bedrijf als Managing Director en Expert Witness.

"David\’s ervaring als beoefenaar binnen financiele instellingen op het gebied van compliance en interne audit wereldwijd, alsmede een bewezen getuige-deskundige in Britse rechtbanken zal van groot voordeel zijn voor onze klanten," zei Peter Selman, voorzitter en managing partner van SEDA Experts.

David Saul is een Chartered Accountant met meer dan 25 jaar ervaring in de financiele dienstverlening in zowel Compliance als Internal Audit als Global Head of Compliance Risk Assurance bij HSBC, UK Head of Compliance Monitoring, Testing and Surveillance bij Barclays, en Group Head of Internal Audit and Operational Risk bij BMO Asset Management (voorheen F & C Asset Management). David\’s ervaring omvat Retail, Commercial en Private Banking, samen met Wealth Management, Asset Management, Insurance en Private Equity.

David\’s gebied van expertise vanuit een Compliance perspectief omvat Regulatory Compliance/ Conduct in gebieden zoals mis-selling, client assets, incentive frameworks, product governance en fair value pricing. Vanuit het oogpunt van financiele criminaliteit is Davids expertise gebruikt in de handelsrechtbanken/hooggerechtshoven van het Verenigd Koninkrijk op het gebied van regelgeving inzake het witwassen van geld, sancties en terrorismefinanciering, toezicht op transacties, fraude en anti-omkoping68 corruptie. In zijn getuigenis voor het UK High Court werd David door de rechter in haar schriftelijke eindoordeel omschreven als een "indrukwekkende", "sterke", "oprechte" en "bedachtzame" getuige.

Als Global Head of Regulatory Compliance Risk Assurance bij HSBC, voornamelijk voor Retail Banking en Wealth Management, en als onderdeel van de Assurance ExCo, hielp hij de functie wereldwijd op te bouwen op het gebied van personeel, governance, methodologie en de data / MI strategie.

Voorheen bij Barclays als UK Director verantwoordelijk voor Compliance Monitoring met betrekking tot Retail, Commercial en Private Banking, thematische reviews geleid van hypothecaire en ongedekte leningen met betrekking tot mis-selling en fees en te hoge kosten, en bevindingen gepresenteerd aan Britse toezichthouders.

Bij BMO Asset Management in dienst getreden als Group Head of Internal Audit and Compliance Monitoring. Na twee jaar werd hij benoemd tot Group Head of Operational Risk, met verantwoordelijkheid voor de opbouw van de functie (personeel, operationele procedures en bestuursstructuren). Verder leidde hij de strategische en operationele risicobeoordeling voorafgaand aan de uitbreiding van de Liability Driven Investment / Asset Liability Management business offering.

Als registeraccountant werkte David ongeveer 9 jaar bij KPMG, waar hij opklom tot hoofd van een van de vier Londense bancaire auditafdelingen. Naast zijn verantwoordelijkheden als afdelingshoofd leidde David wereldwijde audits van de divisies Private en Consumer Banking & Asset Management van Citigroup, Deutsche Asset Management, Deutsche Bank, Montagu Private Equity (voorheen HSBC Private Equity), naast een aantal broker-dealers, institutionele Investment Management firms, Custodians en Hedge Funds.

Over SEDA Experts LLC

SEDA is een toonaangevend expertisebureau gespecialiseerd in financiele diensten. Wij ondersteunen internationale advocatenkantoren door het aanbieden van het hoogste niveau van expertise in de financiele sector en het bieden van toegang tot de meest invloedrijke leiders in de financiele dienstverlening. Wij bieden superieur onafhankelijk advies, data-analyse, waardering en elite expertises en getuigenis diensten aan advocatenkantoren, toezichthouders en toonaangevende financiele instellingen.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire