header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Prominente journalist roept op tot onderzoek naar Bahaa Abdul Hadi\’s onwettige opsluiting

Apr 19, 2023 1:52 PM ET

""

Waarom werd Bahaa Abdul Hadi gearresteerd, gemarteld in volledige straffeloosheid en illegaal opgesloten terwijl sommige van de meest corrupte personen nog steeds vrij rondlopen? Een van de meest prominente Iraakse journalisten stelt vragen over de zaak van Bahaa Abdul Hadi, hoofd van het Iraakse fintechbedrijf Qi Card, die gevangen zit na beschuldigingen van financiele corruptie. Bahaa Abdul Hadi, die in sep. 2020 werd gearresteerd, is onlangs op borgtocht vrijgelaten. Qi Card is de belangrijkste aanbieder van elektronische betalingsdiensten in Irak en ondersteunt de betaling van salarissen en pensioenen van miljoenen Irakezen.

Onrechtmatige detentie en opsluiting van Bahaa Abdul Hadi

Nu heeft Mohamed Elsayed Mohsen, een vooraanstaande Iraakse journalist die in het Verenigd Koninkrijk woont, de Iraakse premier Mohammed Shia al-Sudani opgeroepen een onderzoek in te stellen naar de onwettige detentie en opsluiting van Bahaa Abdul Hadi , die enorme financiele fraude aan het licht heeft gebracht en is vervolgd en gevangen gezet alleen omdat hij een klokkenluider was.

Mohsen, die de populaire Mankoul show presenteert, heeft een video gepubliceerd waarin hij aanvullende informatie geeft over de massale corruptie die aan het licht is gebracht door Bahaa Abdul Hadi en zijn illegale arrestatie en vervolging. Mankoul legt uit dat dankzij de invoering van de vingerafdruktechnologie van Qi Card, Bahaa Abdul Hadi erin geslaagd is om 330.000 neppersonen te ontmaskeren die illegale salarissen en pensioenen van de staat ontvingen. Deze valse rekeningen, die de Iraakse regering maar liefst 100 miljard Iraakse dinar per maand kosten, hebben de pensioenfondskas meer dan zeven jaar lang leeggeroofd.

Na de ontdekking van de fraude en Bahaa Abdul Hadi onvermoeibare pogingen om er een eind aan te maken, werd hij massaal aangevallen door de regering, belanghebbende partijen en betaalde media. Mohsen wees op de absurde situatie waarin de klokkenluider in de gevangenis belandde, terwijl geen van de daders zelfs maar werd aangeklaagd of onderzocht.

" Mankoul" show aflevering

In zijn video roept Mohsen de huidige Iraakse premier al-Sudani op om de situatie recht te zetten door Abdul Hadi\’s onterechte opsluiting te onderzoeken. Verder roept hij de regering op een onderzoek in te stellen naar de massale corruptie en fraude waarbij mensen die geen enkel recht hebben op geld uit deze fondsen en er geen enkele Dinar aan hebben bijgedragen, enorme bedragen opstrijken ten koste van hardwerkende, legitieme Iraakse werknemers. Mohsen noemt deze situatie schandalig en zeer gevaarlijk voor de staat. Het is een onaanvaardbare situatie die de staat een exorbitant hoog bedrag heeft gekost. Tot overmaat van ramp benadrukt Mohsen dat de schuldigen aan deze massale corruptie precies dezelfde mensen zijn die geacht worden de fondsen veilig te stellen en de belangen van de staat te beschermen. Mohsen noemt drie betrokken groepen – de groep politieke martelaren, de groep politieke gevangenen en de Rafah groep.

Mohsen stelt dat dit een constitutioneel probleem is dat moet worden opgelost door specialisten die de zaak moeten onderzoeken en een zaak moeten aanspannen bij het Federale Hof tegen degenen die betrokken zijn bij de pensioenfondsregeling. Hij eindigt zijn video met de opmerking dat hij hoopt dat al-Sudani deze twee zaken onder zijn aandacht zal brengen en dat hij ze serieus zal onderzoeken en oplossen.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire