header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Northwestern Mutual: Wanneer is het een goed idee om van carriere te veranderen?

Apr 28, 2023 4:47 PM ET

Het komt vaak voor dat werknemers op enig moment overwegen van loopbaan te veranderen. Of ze zich nu overwerkt voelen, onderbenut of gewoon iets nieuws willen proberen, er zijn veel redenen om te overwegen van loopbaan te veranderen. Er zijn tal van voordelen verbonden aan het veranderen van sector, zoals een hoger loon, een betere levenskwaliteit en een hernieuwd gevoel van doelgerichtheid. Lees verder voor de belangrijkste signalen dat een werknemer klaar is voor een carriereverandering en belangrijke factoren om te overwegen voordat je officieel van loopbaan verandert.

Verlies van interesse in het werk

Wanneer werknemers merken dat ze weinig energie hebben, niet enthousiast zijn of zich niet betrokken voelen bij hun rol, kunnen dit tekenen zijn dat ze hun interesse in hun werk verliezen. In plaats van trots te zijn op hun bijdragen, kunnen werknemers zich ongeinteresseerd voelen in hun werk. Hoewel het normaal is dat werknemers zich soms afgeleid of minder energiek voelen, kunnen aanhoudende gevoelens van desinteresse een teken zijn dat het tijd is voor verandering.

Het raken van een professioneel plateau

Als werknemers het gevoel hebben dat ze niet meer leren van hun rol of groeien in hun carriere, hebben ze waarschijnlijk een professioneel plateau geraakt. Carriereveranderaars kunnen merken dat ze zich niet genoeg uitgedaagd voelen en dat hun vaardigheden onvoldoende worden benut. Werknemers kunnen ook het gevoel hebben dat ze een professioneel plateau hebben bereikt als ze een gebrek aan erkenning ervaren (misschien in de vorm van promoties en verhogingen). Als het werk voelt alsof het stilstaat, kunnen werknemers overwegen over te stappen naar een nieuwe baan met meer groeimogelijkheden.

Zich negatief beinvloed voelen door het werk

Carriereveranderaars kunnen merken dat het werk een tol eist van hun mentale welzijn, lichamelijke gezondheid en gevoel van eigenwaarde. Symptomen van burn-out zoals uitputting en ziekte kunnen een negatieve invloed hebben op de algehele levenskwaliteit van een werknemer. Burn-out kan ook bijdragen tot een gevoel van gebrek aan zelfvertrouwen en twijfel aan iemands besluitvorming. Wanneer het werk het gevoel van eigenwaarde van een werknemer negatief beinvloedt, kan een nieuwe baan voor de broodnodige positieve verandering zorgen.

Ontdekken van een nieuwe professionele passie

Of een werknemer nu het gevoel heeft dat hij zijn enthousiasme voor zijn bedrijfstak heeft verloren of een nieuwe passie heeft ontdekt, dit kan betekenen dat het tijd is voor een carriereverandering. "Werknemers die zich realiseren dat ze gepassioneerd zijn door een andere branche, kunnen er baat bij hebben om een carriere te onderzoeken waar ze naartoe kunnen pivoteren", aldus financieel adviseur Shanna McCormick.

Een aantrekkelijk werkaanbod krijgen

Werknemers die tevreden zijn in hun huidige functie worden soms benaderd met een aantrekkelijk werkaanbod. Zelfs als ze niet actief op zoek waren, kan dit een goede gelegenheid zijn voor een carriereswitch. Als er een werkaanbod op tafel ligt dat de mogelijkheid biedt om een interessantere rol te vervullen, niet-essentiele taken over te nemen, of in het algemeen zijn professionele positie te verbeteren, kan het de moeite waard zijn het aanbod te accepteren.

Deciding to make the transition

"Voor werknemers die klaar zijn om de sprong te wagen en van carriere te veranderen, zijn er een paar praktische overwegingen om in gedachten te houden," zei McCormick. "Carriereveranderaars moeten nagaan of ze voor hun nieuwe beroepspad een opleiding moeten volgen, naar school moeten gaan of een licentie moeten halen. Ze moeten ook in overweging nemen hoe hun salaris zal veranderen (zullen ze meer geld verdienen, of zullen ze hun budget moeten verlagen?), evenals hoe hun voordelen zullen veranderen (hoe zullen hun 401k-plannen worden beinvloed, of wat zal er gebeuren met hun flexibele uitgavenrekeningen?). Hoe zien hun andere voordelen eruit, zoals tandartsdekking of levensverzekering? (Vergeet niet dat de collectieve levensverzekering van een werkgever verschilt van een individuele polis, zoals gehele levensverzekering). Naast de baan zelf, kan een verandering van loopbaan een aanzienlijke invloed hebben op iemands levensstijl. Het is belangrijk om deze praktische zaken in overweging te nemen bij de beslissing om over te stappen.

Source: Northwestern Mutual

Contact: Don Klein, 1-800-323-7033


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire