header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Wat kunt u verwachten? Spoedeisende hulp versus inloopkliniek

May 8, 2023 2:38 PM ET

Als je je niet goed voelt of een blessure hebt opgelopen, zijn er twee opties voor zorg: een spoedeisende hulp of een walk in clinic. Hoewel ze beide een verscheidenheid aan aandoeningen kunnen behandelen, zijn er een aantal verschillen tussen de twee en wat u kunt verwachten bij een bezoek.

Lees verder om meer te weten te komen en beter te begrijpen welke optie het beste is voor uw behoeften.

Wat kun je verwachten bij een inloopkliniek

Als je last hebt van een kleine, eenvoudige of niet-levensbedreigende ziekte of verwonding, zoals verkoudheids- of griepverschijnselen, verstuikingen of verrekkingen, kleine snijwonden of brandwonden, allergieen, maag- en darmproblemen of soortgelijke symptomen, kan een inloopkliniek waarschijnlijk helpen.

Als je besluit naar een inloopkliniek te gaan, is dit wat je kunt verwachten:

  • Vind een inloopkliniek bij jou in de buurt. Veel klinieken zijn gunstig gelegen in jouw gemeente, zodat je niet ver hoeft te reizen voor zorg. Veel klinieken zijn ook \’s avonds, in het weekend en op feestdagen geopend.
  • Check-in online. Je hebt geen afspraak nodig voor een bezoek aan een inloopkliniek en kunt gewoon binnenlopen wanneer je zorg nodig hebt. Sommige klinieken bieden echter diensten aan zoals online inchecken om uw bezoek te stroomlijnen. Met online inchecken kun je basisinformatie invoeren en een plek in de rij reserveren.
  • Bereid je papierwerk voor. Als je bij de kliniek aankomt, wordt je gevraagd je te registreren. Mogelijk moet u een geldig identiteitsbewijs met foto, een verzekeringskaart (als u dekking hebt), contant geld/cheque/creditcard/debetkaart voor een copay of self-pay kosten, en een masker of gezichtsbedekking.
  • Zie de arts. Als u klaar bent, wordt u naar een onderzoekskamer geroepen waar de provider meer informatie krijgt over uw zorgen. Ze kunnen vragen stellen, een onderzoek doen en eventueel noodzakelijke tests uitvoeren om een diagnose te stellen of een blessure te verhelpen.
  • Een behandelplan opstellen. Inloopklinieken werken aan de best mogelijke behandeling voor je aandoening. Dit kan betekenen dat er een recept voor een antibioticum of andere medicijnen wordt uitgeschreven of dat er vervolgzorg bij een andere zorgverlener wordt aanbevolen. Ongeacht uw plan, zullen deze providers ervoor zorgen dat u uw diagnose, behandeling en volgende stappen begrijpt voordat u vertrekt.

Als u klaar bent met de provider, bent u vrij om naar huis te gaan en te beginnen aan uw weg naar herstel.

Wat kun je verwachten op de spoedeisende hulp

Als je een ernstige, dringende of levensbedreigende ziekte of verwonding hebt, zoals ademhalingsproblemen, ernstig letsel aan het hoofd of de nek, ernstige pijn, ernstige of diepe wonden, ernstige allergische reacties, plotseling verlies van het vermogen om te spreken/lopen/zien/bewegen of zwakte/dropen van een kant van het lichaam, moet je naar een spoedeisende hulp gaan of 911 bellen.

Elk bezoek aan de Eerste Hulp is anders, afhankelijk van de ernst van uw aandoening, welke onderzoeken of tests u nodig hebt en de vereiste vervolgzorg. Maar als je toch naar de Eerste Hulp moet, kun je het volgende verwachten:

  • Vind een Eerste Hulp bij jou in de buurt. Spoedeisende hulp kan onderdeel zijn van een ziekenhuis of een zelfstandige afdeling. Ga naar de dichtstbijzijnde, of bel eventueel een ambulance.
  • Inchecken. Tenzij je per ambulance wordt vervoerd, moet je bij aankomst inchecken. U moet waarschijnlijk informatie geven over uw conditie en contact- en verzekeringsinformatie. Er kunnen nog andere registratievereisten zijn.
  • Op de spoedeisende hulp worden patienten met de ernstigste aandoeningen het eerst behandeld. Afhankelijk van de ernst van uw aandoening wordt u misschien meteen teruggebracht naar een arts. Of je moet wachten.
  • Met de dokter praten. Als je klaar bent om gezien te worden, word je naar een onderzoekskamer gebracht waar een verpleegster waarschijnlijk je vitale functies opneemt en vragen stelt over je zorgen. Afhankelijk van je toestand kun je dan nog een langere tijd wachten voordat je een arts ziet.
  • Krijg alle onderzoeken, labs, foto\’s of andere bestelde tests. In sommige gevallen kan de arts je meteen behandelen. In andere gevallen kan het nodig zijn aanvullende onderzoeken, labwerk, beeldvorming (zoals rontgenfoto\’s of MRI) of andere tests te bestellen om tot een diagnose en de beste behandeling te komen. De snelheid waarmee dit gebeurt, hangt af van uw aandoening.
  • Maak een behandelplan. Op basis van de diagnose van de arts zal hij samen met u het juiste behandelplan opstellen. Dit kan onmiddellijk gebeuren, zoals hechtingen krijgen of een gebroken bot zetten. Het kan betekenen dat je wordt opgenomen in het ziekenhuis voor verdere tests, controle of behandeling. Of, het kan ook een verwijzing inhouden voor een follow-up bij een specialist.

Als je klaar bent, kun je ofwel naar huis, of je begint je verblijf als opname in het ziekenhuis.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire