header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De Sneeuwbalmethode: Hoe deze te gebruiken om schulden af te lossen

May 8, 2023 2:40 PM ET

Als iemand klaar is om uit de schulden te komen, kan de schuldsneeuwbalmethode, net als schuldconsolidatie, helpen. De schuldsneeuwbalmethode is een geweldige optie als de lener gemotiveerd kan blijven tijdens zijn schuldafbetalingsreis. Simpel gezegd; de schuld sneeuwbal methode is wanneer een individu pakt hun schulden in volgorde, het betalen van hen uit van kleinste naar grootste.

Hoe de schuld sneeuwbal methode werkt

Met de schuld sneeuwbal methode, leners af te betalen hun kleinste schuld eerst. Vervolgens zijn de betalingen die zij daarvoor hebben gedaan beschikbaar om de volgende kleinste schuld af te betalen. Deze cyclus wordt herhaald totdat de persoon schuldenvrij is. Deze methode laat iemand een momentum opbouwen of zijn betalingen "sneeuwballen" terwijl hij elke schuld aflost. Wie de schuldsneeuwbalmethode wil gebruiken, moet de volgende stappen volgen:

1. Lijst Schulden van Kleinste naar Grootste

Deze lijst moet alle schulden van de lener bevatten, behalve een hypotheek. Deze schulden kunnen bijvoorbeeld persoonlijke leningen, betaalleningen, studentenleningen en autoleningen zijn. De lijsten moeten worden gerangschikt van het kleinste saldo naar het grootste saldo.

2. Focus op het afbetalen van de kleinste schuld eerst

Na de volgende stap moet de lener zoveel mogelijk extra geld steken in het afbetalen van de schuld met het kleinste saldo. Tegelijkertijd moet de lener ten minste de minimale maandelijkse betaling van alle andere schulden blijven betalen.

3. Herhaal dit met de volgende kleinste schuld

Als de lener de kleinste schuld heeft afbetaald, is het tijd om naar de volgende kleinste schuld te gaan. Nogmaals, de kredietnemer moet doorgaan met het betalen van ten minste de minimale maandelijkse betaling verschuldigd op al hun andere schulden.

4. Ga door met het proces totdat alle schulden zijn afbetaald

De kredietnemer zal niet klaar zijn met de schuld sneeuwbal methode totdat al hun schulden zijn afbetaald. Het is belangrijk in gedachten te houden dat dit proces enige tijd kan duren, vooral als er veel grote schulden zijn.

Pros and Cons of the Debt Snowball Method

Het belangrijkste voordeel van de schuldsneeuwbalmethode is dat leners momentum krijgen en gemotiveerd blijven als ze hun schulden zien dalen. Zelfs als ze overweldigd zijn door schulden kunnen ze niet fout gaan met de schuldsneeuwbal omdat elke maand van vooruitgang positieve versterking brengt,.

Wat de nadelen betreft, er is een belangrijke: de schuldsneeuwbalmethode houdt geen rekening met rentetarieven. Omdat deze methode zich richt op de omvang van de schulden, kan het een lener na verloop van tijd meer rente kosten totdat de grotere schulden, waarvoor hogere rentevoeten gelden, zijn afbetaald.

Debt Snowball vs. Debt Avalanche

De schuld lawine methode is een andere doe-het-zelf schuld aflossingsstrategie. Terwijl de schuldsneeuwbalmethode prioriteit geeft aan het eerst aflossen van de kleinste schulden, geeft de schuldlawine-methode prioriteit aan het aflossen van schulden met de hoogste rente. En net als bij de schuldsneeuwbalmethode moet de lener doorgaan met het doen van minimale maandelijkse betalingen op alle andere uitstaande schulden.

Als de lener de schuld met de hoogste rente heeft afbetaald, gaat hij verder met de schuld met de op een na hoogste rente en zet dit proces voort totdat hij schuldenvrij is. De schuldenlawine is het meest zinvol als het hoofddoel van de lener is om zoveel mogelijk te besparen op de rentelasten.

The Bottom Line

De schuldsneeuwbalmethode kan helpen om het een voor een afbetalen van schulden overzichtelijker en minder overweldigend te maken. Het is een goede optie voor leners die kleine overwinningen willen vieren en hun motivatie willen behouden tijdens hun hele schuldafbetalingsreis.

SPONSORED CONTENT

Over OneMain Financial

View Website

OneMain Financial is de leider in het bieden van verantwoorde toegang tot krediet aan nietprime klanten en is toegewijd aan het verbeteren van het financiele welzijn van hardwerkende Amerikanen.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire