header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Waarom meer dan het minimum betalen op lange termijn geld kan besparen

May 8, 2023 3:02 PM ET

De meeste mensen hebben veel maandelijkse uitgaven zoals huur of hypotheek, nutsvoorzieningen en boodschappen. Daarom vinden velen het verleidelijk om alleen het minimum saldo te betalen op credit card saldi en lening verplichtingen. Maar door meer dan het minimum te betalen, besparen ze geld op rente, verkorten ze de aflossingstijd, verbeteren ze hun kredietwaardigheid en krijgen ze waarschijnlijk de broodnodige gemoedsrust.

Hieronder duiken we dieper in wat er gebeurt als leners elke maand alleen het minimumbedrag betalen, en kijken we naar schuldaflossingsstrategieen, zoals debt-consolidation, debt snowball en debt avalanche.

3 Redenen waarom leners meer moeten betalen dan het minimumbedrag

1. Het betekent minder rente betalen

Rente is de prijs die leners betalen om geld te lenen. Door alleen het minimum te betalen, gaat het grootste deel van de maandelijkse betaling naar het betalen van rentelasten. Aan de andere kant, door meer dan het minimum te betalen, kan het saldo in een kortere periode met een groter bedrag worden verminderd en uiteindelijk honderden of zelfs duizenden dollars aan rentekosten besparen, afhankelijk van het type lening, het jaarlijkse percentage (JKP) en het totale uitstaande saldo.

2. Het kost minder tijd om de schuld terug te betalen

Door slechts minimale maandelijkse betalingen te doen, kan het jaren of, afhankelijk van de omvang, zelfs decennia duren om schulden af te lossen. Om eerder vroeger dan later schuldenvrij te worden, moeten leners proberen elke maand meer te betalen voor hun creditcard- en leningbetalingen. Zodra een schuld is afbetaald, is er meer geld om te besteden aan een aanbetaling voor een huis of auto, aan een noodfonds, of om te sparen voor school of pensioen.

3. Het kan minder moeilijk zijn om meer geld te lenen

Wanneer kredietverstrekkers de aanvraag van een kredietnemer voor een lening of creditcard beoordelen, houden ze rekening met de hoeveelheid schulden die de kredietnemer al heeft. Leners kunnen aarzelen om een lening te verstrekken aan iemand met veel schulden, omdat de kans groter is dat de lener zijn betalingen niet zal nakomen. Door meer dan het minimum te betalen en hun schuldenlast te verlichten, komen kredietnemers in de toekomst vaak gemakkelijker in aanmerking voor financiering.

Hoe schulden aflossen

Als een lener klaar is om schulden af te lossen, zijn hier enkele methoden om te overwegen:

  • Maak een budget: Een budget is een bestedingsplan gebaseerd op iemands inkomsten en uitgaven. Het maken en bijhouden van een budget kan ervoor zorgen dat er genoeg geld is om aan de financiele behoeften en doelen te voldoen, inclusief het kwijtraken van schulden. Er zijn verschillende soorten budgetstrategieen om te overwegen, zoals: t
    • Het pay-yourself-first budget – een strategie die je aanmoedigt om geld opzij te zetten voor jezelf en je financiele doelen (pensioen, spaargeld, huis) voordat je iets anders uitgeeft. Deze strategie helpt u prioriteiten te stellen voor uw spaargeld en zorgt ervoor dat, ongeacht hoeveel geld er binnenkomt, er altijd een deel naar het bereiken van uw financiele doelen gaat.
    • Het 50/20/30 budget – een eenvoudige en effectieve manier om uw geld te beheren. Bij dit budgetteringsconcept wordt 50% van je inkomen (na belastingen) toegewezen aan benodigdheden, 20% aan financiele doelen en 30% aan levensstijlkeuzes.
    • Het nul-budget – een budgetteringsmethode waarbij elke dollar van je inkomen aan een specifiek doel wordt toegewezen en op nul uitkomt. Deze strategie helpt je om een georganiseerd budget te creeren waarmee je schulden kunt afbetalen, kunt sparen voor je pensioen en toch geld overhoudt voor andere uitgaven.
  • Kies een doe-het-zelf schuld afbetalingsstrategie: Bij de schuldsneeuwbalstrategie moet iemand eerst zijn kleinste schulden aflossen. Ervan uitgaande dat de persoon gemotiveerd blijft, is dit een goede optie. Bij de schuld lawine strategie richt de persoon zich op het afbetalen van de schulden met de hoogste rente. Door die schulden eerst af te lossen, heeft de persoon besloten om zoveel mogelijk te besparen op de rentelasten.
  • Verdien meer geld: Met meer inkomen , kan iemand meer betalen om zijn schuld te verminderen. Zelfs als de persoon een fulltime baan heeft, kan het aannemen van een parttime baan zoals eten bezorgen, babysitten of bijles geven een verschil maken in de maandelijkse cashflow.
  • Samenvoegen van schulden: Een beroep doen op schuldconsolidatie kan de moeite waard zijn als de lener veel hoge renteschulden heeft. Met schuldconsolidatie kan een lener meerdere schulden afbetalen met de opbrengst van een nieuwe lening met een maandelijkse betaling.

The Bottom Line

Leners kunnen geld besparen en zich richten op hun financiele behoeften en doelen door meer dan de minimale maandelijkse betalingen te doen. Elke maand meer dan het minimum betalen kan helpen de financiele stress te verlichten en met de juiste strategieen de lener dichter bij de schuldenvrije levensstijl brengen die hij verdient.

SPONSORED CONTENT

Over OneMain Financial

View Website

OneMain Financial is de leider in het bieden van verantwoorde toegang tot krediet aan nietprime klanten en is toegewijd aan het verbeteren van het financiele welzijn van hardwerkende Amerikanen.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire