header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De betalingen voor studieleningen worden in oktober hervat. Wat je moet weten

Jul 20, 2023 9:18 AM ET

Voor miljoenen leners in de VS komt er binnenkort een einde aan de tijdelijke vrijstelling van betalingen voor studieleningen. Terwijl de economie zich blijft herstellen van de gevolgen van de pandemie, zullen de betalingen voor studieleningen in oktober worden hervat. Leners moeten de gevolgen begrijpen en voorbereid zijn op deze overgang. Laten we de belangrijkste punten bespreken die je in gedachten moet houden als je door de hervatting van de betalingen voor studieleningen navigeert en de belangrijkste verschillen tussen de FICO Score en de Vantage Score.

Begrijp de datum van hervatting

Volgens recente aankondigingen worden de betalingen voor studieleningen in oktober hervat. De rente begint te lopen op 1 september. Het is cruciaal om deze datum op je kalender te markeren en jezelf financieel voor te bereiden op het hervatten van regelmatige betalingen.

Bekijk je afbetalingsplan

Neem de tijd om je huidige afbetalingsplan te herzien. Evalueer of het nog steeds overeenkomt met je financiele doelen en omstandigheden. Overweeg zo nodig om je afbetalingsschema te wijzigen in een geschiktere optie. Leners van federale studieleningen kunnen kiezen uit verschillende afbetalingsschema\’s, waaronder inkomensafhankelijke afbetalingsschema\’s die de betalingen beter beheersbaar kunnen maken.

Beoordeel je financiele situatie

Nu de betalingen voor studieleningen worden hervat, is dit een uitstekende gelegenheid om je algehele financiele situatie te evalueren. Kijk goed naar je inkomsten, uitgaven en spaargeld. Deze beoordeling zal je helpen om een realistisch budget op te stellen waarin de betalingen voor studieleningen zijn opgenomen. Stel prioriteiten aan je uitgaven en overweeg aanpassingen om ervoor te zorgen dat je comfortabel aan je studieleningverplichtingen kunt voldoen.

Bouw een noodfonds

Een noodfonds is een essentieel financieel vangnet. Het kan je gemoedsrust geven en je beschermen tegen onverwachte uitgaven of financiele uitdagingen. Maak er een prioriteit van om je noodfonds op te bouwen of aan te vullen als je je voorbereidt op het hervatten van je studieleningbetalingen. Streef ernaar om drie tot zes maanden aan levensonderhoud te sparen, zodat je een buffer hebt in geval van onverwachte gebeurtenissen.

Maak jezelf vertrouwd met de kredietverstrekkers

Als je een federale studielening hebt, maak jezelf dan vertrouwd met de beheerder van je lening. De beheerder van je lening is het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het beheer van je studielening en het innen van de betalingen. Houd hun contactgegevens bij de hand en blijf op de hoogte van alle updates of wijzigingen met betrekking tot je lening.

Begrijp de impact op je kredietscore

Betalingen voor studieleningen spelen een belangrijke rol bij het opbouwen en onderhouden van je kredietgeschiedenis. Als je je betalingen hervat, moet je weten wat de impact op je kredietscore is. FICO Score 9 is een kredietscore model dat vaak door kredietverstrekkers wordt gebruikt om de kredietwaardigheid te beoordelen. Het houdt rekening met factoren zoals betalingsgeschiedenis, kredietgebruik en lengte van de kredietgeschiedenis. Tijdige betalingen voor studieleningen kunnen een positieve invloed hebben op je FICO Score 9 en helpen om je algemene kredietwaardigheid te verbeteren.

FICO Score vs. Vantage Score

Wanneer we het over kredietscores hebben, is het belangrijk om het verschil tussen FICO Score en Vantage Score te begrijpen. FICO Score wordt veel gebruikt door kredietverstrekkers en wordt beschouwd als de industriestandaard. Vantage Score is een ander kredietscoremodel dat recentelijk aan populariteit heeft gewonnen. Hoewel beide scores worden gebruikt om de kredietwaardigheid te beoordelen, kunnen ze verschillen door verschillen in de berekeningsmethode. Het is raadzaam om beide scores in de gaten te houden om een goed beeld te krijgen van uw kredietwaardigheid.

Conclusie

Nu de tijdelijke vrijstelling van studieleningen ten einde loopt, is het cruciaal om voorbereid te zijn op de hervatting van de betalingen. Als je proactief en goed geinformeerd bent, kun je de overgang soepel laten verlopen en doorgaan op weg naar financiele stabiliteit. Vergeet niet dat er hulpmiddelen en hulp beschikbaar zijn als je problemen ondervindt bij het beheren van je studieleningbetalingen.Auteur: Harrison Pierce


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire