header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


In juni 2023 wordt een grote daling van de groothandelsprijzen van gebruikte voertuigen verwacht

Jul 20, 2023 10:34 AM ET

Volgens informatie uit het laatste rapport van Manheim Used Vehicle Value Index (MUVVI), een erkende gegevensbron voor de auto-industrie, zijn de kosten voor tweedehandsvoertuigen in de groothandel in juni 2023 met 4,2% gedaald ten opzichte van mei 2023. Analisten melden dat dit een van de grootste dalingen is sinds april 2020, toen de economie, inclusief de handel in tweedehands auto\’s, werd opgeschrikt door de COVID-19 pandemie.

De belangrijkste redenen hiervoor zijn de verminderde koopkracht van klanten en de gestegen rente, zegt Karl Brauer, uitvoerend analist bij iSeeCars. Dit betekent dat automobilisten veel meer geld uitgeven om in hun auto te rijden en deze te onderhouden, wat zeker van invloed is op de vraag op de markt. En daarom zien we dat steeds meer mensen tweedehands auto\’s overwegen. Gegevens van Gitnux bewijzen dat. Volgens hun statistieken was de verkoop van tweedehands voertuigen goed voor een aanzienlijke 56,7% van de totale autoverkoop in 2020.

Om een volledig inzicht te krijgen in de trends op de markt voor tweedehands auto\’s, is het essentieel om rekening te houden met de invloed van seizoensgebonden schommelingen op de verkoop. De winter zorgt voor een duidelijke afname van de activiteit van kopers, wat een grote uitdaging vormt voor dealers die met deze neergang moeten omgaan. Om hun bedrijf in stand te houden en concurrerend te blijven, nemen ze vaak hun toevlucht tot het verlagen van de autoprijzen. Wanneer de lente echter plaatsmaakt voor de zomer, wordt er een opmerkelijke verbetering waargenomen in de markt voor tweedehands auto\’s. Deze jaarlijkse trend doet zich voor wanneer automobilisten van plan zijn om hun voertuigen te upgraden of te vervangen met het oog op de komende feestdagen, waarbij ze gebruikmaken van geweldige weersomstandigheden voor autokeuring.

De toenemende focus op duurzaamheid en brandstofefficientie heeft geleid tot een toegenomen interesse in gebruikte elektrische en hybride voertuigen. Naarmate meer consumenten actief op zoek gaan naar milieuvriendelijke oplossingen, zal de vraag naar deze auto\’s naar verwachting stijgen. Dit biedt een veelbelovende kans voor dealers om aan deze gespecialiseerde markt te voldoen, terwijl ze consumenten in staat stellen om zowel geld te besparen op brandstof als hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Het is vermeldenswaard dat de afwezigheid van douanerechten in veel landen voor geimporteerde elektrische auto\’s ook een belangrijke rol speelt in het vergemakkelijken van deze overgang.

Analisten voorspellen echter een aanzienlijke stijging van de autoprijzen binnen Europa. Dit kan worden veroorzaakt door een voortdurende crisis die wordt gekenmerkt door een tekort aan auto\’s. Dit vermindert op zijn beurt de keuzemogelijkheden. Dit vermindert op zijn beurt de keuzemogelijkheden voor consumenten en draagt bij aan de prijsstijging. Europese kopers worden geconfronteerd met uitdagingen op de automarkt, waardoor de aankoop van een voertuig ingewikkelder wordt.

Tegelijkertijd is er een geweldige oplossing om valkuilen te vermijden bij het zoeken naar een fatsoenlijk voertuig. De stijgende populariteit van online autoveilingen heeft het gebruikelijke model van autohandelaars veranderd. Met een groeiend aantal kopers dat kiest voor internetwinkelen, hebben automobilisten een enorm aantal opties waar het mogelijk is om een goed onderhouden tweedehands voertuig te krijgen zonder een fortuin uit te geven. AutoBidMaster bijvoorbeeld, een erkende vertegenwoordiger van Copart met meer dan 10 jaar ervaring, biedt meer dan 300.000 tweedehands auto\’s, motorfietsen, ATV\’s, UTV\’s, jetski\’s en zelfs industriele apparatuur om op te bieden. Met een uitgebreide lijst van sloperijlocaties in de VS en Europa dekt AutoBidMaster de behoeften van zijn klanten volledig. In de zomer, een tijd van adrenalineavonturen, is het een goed idee om een kijkje te nemen bij de afgeschreven motorfietsen en ATV\’s die te koop staan op de betrouwbare online marktplaats.

Met online autoveilingen in 2023 kan men gebruikte voertuigen kopen tegen betaalbare prijzen, een VIN opzoeken om de achtergrond van de auto te achterhalen en een voertuig bestellen dat binnen de Verenigde Staten en Canada wordt verscheept. Dit alles maakt de aankoop eenvoudig genoeg in vergelijking met het bestellen van een auto of onderdelen uit Europa. De meeste bedrijven kunnen ook internationale vracht organiseren en je tijdens het hele proces op de hoogte houden, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over je lading. Als je dus op zoek bent naar een betrouwbare manier om een auto te kopen, zoek dan niet verder dan Copart en zijn makelaars met hun uitgebreide diensten en klantgerichtheid.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire