header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


6 strategieen om comfortabel te leven met een laag pensioeninkomen

Aug 7, 2023 3:04 PM ET

Comfortabel leven tijdens je pensioen is te verkiezen boven elke maand rondkomen. In het ideale geval heb je een inkomen uit de sociale zekerheid aangevuld met uitkeringen uit een 401(k) en/of IRA. Gebruik een pensioenspaarcalculator om te zien wat die combinatie voor jou kan opleveren. Bekijk de onderstaande strategieen als je verwacht dat je pensioeninkomen lager is dan verwacht.

  1. Elimineer luxe uitgaven

Het schrappen van luxe uitgaven, oftewel niet-essentiele uitgaven, is een strategie voor elk moment in je leven, niet alleen voor je pensioen. Scheid je maandelijkse uitgaven in “behoeften” en “wensen”. Als je nu met prepensioen gaat, zal het opofferen van wat extra\’s je pensioeninkomen later een boost geven. Als je nu gepensioneerd bent, doe je dit misschien al uit noodzaak.

  1. Koop voedsel en huishoudelijke artikelen in bulk

Deze strategie houdt meer in dan alleen het kopen van een gezinsverpakking vlees in de supermarkt. Zoek naar winkels die gespecialiseerd zijn in afgeprijsde bulkartikelen zoals grote pakken papieren handdoeken, toiletpapier en wasmiddel. De lidmaatschapskosten betalen zichzelf terug met het bedrag dat je bespaart door in bulk te kopen.

  1. Inkrimpen naar een kleinere woonruimte

Dat huis met drie slaapkamers waarin je je kinderen hebt grootgebracht kan te veel ruimte voor je zijn tijdens je pensioen, dus het is misschien tijd om in te krimpen. Je kunt het huis verkopen en een appartement of klein appartement kopen. Campers zijn ook een leuke optie als je graag reist. Een grote ruimte inruilen voor iets kleiners kan honderden of zelfs duizenden dollars vrijmaken die je zou hebben uitgegeven aan huur of hypotheek, verwarmingskosten en elektriciteit.

  1. Koop generieke medicijnen als ze beschikbaar zijn

Vraag de apotheker altijd of er een generiek merk beschikbaar is, vooral als je uit eigen zak betaalt of een hoog eigen risico hebt. Generieke medicijnen hebben dezelfde ingredienten als de merknaam en zijn net zo effectief. Er is geen reden om meer te betalen als dat niet nodig is.

  1. Gebruik het openbaar vervoer of rideshare apps

Tijdens je pensioen hoef je niet meer naar je werk te pendelen, dus heb je minder behoefte aan je auto. Verzekerings- en onderhoudskosten betalen voor een auto heeft geen zin als je niet zo vaak rijdt. Als dat in jouw situatie past, kun je je auto verkopen om geld te besparen. Openbaar vervoer kan voordeliger zijn, en rideshare programma\’s kunnen ook handig zijn.

  1. Maximaliseer sociale zekerheid en pensioenrekeningen

Wacht met het opnemen van sociale uitkeringen tot je 70e als dat mogelijk is. De vereiste minimum uitkeringsleeftijd (RMD) voor 401(k) plannen en traditionele IRA\’s is nu 73 jaar en stijgt nog steeds. Roth IRAs hebben geen RMD-leeftijd. Praat met een financieel adviseur om deze regels te begrijpen en je sociale zekerheid en pensioenrekeningen te maximaliseren.

De kern van de zaak

Als je een laag pensioeninkomen hebt, kun je comfortabeler leven door te bezuinigen op luxe uitgaven en grote hoeveelheden voedsel en huishoudelijke artikelen te kopen. Je kunt ook kleiner gaan wonen en kiezen voor generieke medicijnen in plaats van merkmedicijnen. Verkoop de auto als je hem niet gebruikt. Neem vandaag nog contact op met een financieel adviseur voor meer informatie over het maximaliseren van je pensioeninkomen. Bronnen:https://www.approachfp.com/retire-on-500k/https://www.financestrategists.com/retirement-planning/how-to-live-cheap-in-retirement/https://www.investopedia.com/articles/personal-finance/100214/retirement-strategies-low-income-seniors.asp


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire