header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Brandstofbesparing verbeteren bij warm weer

Aug 10, 2023 8:13 AM ET

De maanden met warm weer, vooral de zomer, zijn populair om te reizen en de benzineprijs kruipt meestal omhoog tijdens de zomermaanden. De gestegen brandstofprijs kan vooral lastig zijn voor mensen die veel rijden voor hun werk. Als je op zoek bent naar adeliveryjobs near meaen veel achter het stuur zit, kun je je brandstofverbruik onderweg maximaliseren met deze handige tips om het brandstofverbruik bij warm weer te verbeteren.

Laat warme lucht uit de cabine

Als het buiten warm is, is de kans groot dat het in je auto nog warmer is, vooral als je auto in de zon staat. Als je in je auto stapt, raadt het Amerikaanse ministerie van Energie (DOE) aan om je ramen naar beneden te doen om de warme lucht uit de cabine te laten ontsnappen in plaats van meteen de airconditioning te starten.

Zet de airco aan nadat je bent gaan rijden

Het Amerikaanse ministerie van Energie zegt dat de airconditioning het brandstofverbruik van conventionele voertuigen met wel 25% kan verlagen in zeer warme omstandigheden. Als je begint te rijden en de wind een deel van de warme lucht uit je cabine laat verwijderen, heeft de airco minder werk te doen. Rijd dus eerst een stukje voordat je de ramen omhoog doet en de airco aanzet.

Laat de motor niet stationair draaien

Een aanverwant punt: als de motor van je auto draait, verbrandt hij brandstof, of hij nu op de snelweg rijdt of stationair draait aan de stoeprand. Het Energy Department schat dat stationair draaien $,03 brandstof per minuut kan verspillen. Omdat een auto in de zomer niet hoeft op te warmen, hoef je hem niet een paar minuten te laten draaien als je hem voor het eerst start. Het is het beste om de ramen naar beneden te doen en meteen te gaan rijden voordat je de airco aanzet.

Gebruik airco op lange ritten; doe de ramen omlaag voor korte ritten

Als je met de ramen naar beneden rijdt, denk je misschien dat je brandstof bespaart door de airco niet te gebruiken, maar dit is meestal alleen waar als je een korte afstand aflegt bij lagere snelheden. Rijden met de ramen open verhoogt de windweerstand van je voertuig, volgens het Energy Department, wat betekent dat er meer brandstof nodig is om door de lucht te stuwen, vooral als je op een snelweg rijdt met een hoge snelheid voor een lange afstand. Het DOE zegt dat je de brandstof efficiA”ntie kunt verbeteren als je de ramen naar beneden draait bij lagere snelheden en ze omhoog draait en de airco gebruikt bij hogere snelheden.

Houd uw bandenspanning op peil

Je zou het misschien niet denken, maar een te lage bandenspanning kan ook van invloed zijn op je brandstofefficientie. Het DOE schat dat voor elke 1 pound-per-square inch (psi) daling in de gemiddelde spanning van al uw banden, de benzinekilometrage met ongeveer 0,2% kan afnemen.

Parkeer in de schaduw

Een auto die in de zon geparkeerd staat, kan verzengende temperaturen bereiken. Hoewel het niet altijd mogelijk is, moet je, wanneer je maar kunt, proberen wat schaduw te vinden om je auto in te parkeren.

Vermijd snel optrekken en afremmen

Als je voor je werk rijdt, bijvoorbeeld als bezorger van levensmiddelen of als je stopt bij klanten thuis, is elke minuut die je op de weg bent belangrijk. Als je van halte naar halte racet, bespaar je misschien wat tijd, maar je verbrandt ook extra brandstof, waardoor je niet sneller op je bestemming aankomt. Het Energy Department zegt dat te hard rijden, snel optrekken en hard remmen allemaal het brandstofverbruik met wel 15 procent kunnen verminderen op de snelweg en met 10 procent in de stad. Een geduldigere aanpak kan u helpen brandstof te besparen.

Als u het brandstofverbruik van uw auto tijdens de warme zomermaanden wilt verbeteren, kunt u met deze tips en trucs voorkomen dat u gas verspilt, ongeacht hoeveel u rijdt.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire