header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Amazon ontslaat honderden werknemers bij Fresh Grocery

Aug 11, 2023 6:16 PM ET

Amazon heeft onlangs honderden werknemers van Amazon Fresh ontslagen. Werknemers die verantwoordelijk waren voor het beheer van bepaalde winkelonderdelen kregen te horen dat hun rol werd geschrapt. De ontslagen maken deel uit van een poging om kosten te besparen, maar het bedrijf is nog steeds bezig met het uitbreiden van zijn kruideniersactiviteiten als geheel en probeert uit te vinden hoe het zich kan onderscheiden in de concurrerende kruideniersmarkt.

“Toen Amazon deze markt betrad, gingen ze ervan uit dat ze technologie konden gebruiken om hun late toetreding te compenseren, voor hun gebrek aan schaal en gebrek aan een groot fysiek netwerk,” vertelde Karan Girotra, een professor aan Cornell Tech, aan NPR. “De hoop was dat technologie hen een voorsprong zou geven, maar dat is niet echt gebeurd.”

De voor- en nadelen van Amazon Fresh

Amazon Fresh winkels gaan voorlopig nergens heen. Ze hebben wel een paar nadelen. Ten eerste steunen sommige mensen liever kleinere bedrijven en vermijden ze de techgigant. Waarom het fortuin van Jeff Bezos uitbreiden als je ook naar de boerenmarkt kunt gaan en een lokale boer kunt steunen? Er is ook het feit dat je je boodschappen online kunt bestellen en het gedoe van persoonlijk boodschappen doen kunt overslaan.

De belangrijkste voordelen van een Amazon Fresh winkel zijn snelheid en gemak. In meer dan de helft van de winkels in het land kun je bijvoorbeeld helemaal niet afrekenen – je kunt gewoon een doos cornflakes pakken en naar buiten lopen. Camera\’s detecteren wat je hebt meegenomen en sturen je een bonnetje als je weggaat. Dat is logisch als je maar een ding wilt hebben – je zou waarschijnlijk geen online bestelling plaatsen voor een partij bananen, en het is fijn om niet in de rij te hoeven wachten en je kaart af te tikken voor een artikel.

Gespecialiseerde creditcards als Amazon shopper

Als je regelmatig bij Amazon Fresh koopt, overweeg dan om maximaal te profiteren van beloningen op je creditcard. De juiste creditcard voor Amazon extraatjes kan je helpen het meeste uit je boodschappenbudget te halen. Richt je eerst op kaarten die beloningen of cashback bieden op Amazon-aankopen. Zoek naar kaarten met hogere beloningen voor Amazon-uitgaven. Beoordeel vervolgens of er inschrijfbonussen of promotieaanbiedingen zijn die je eerste beloningen kunnen verhogen. Zorg ervoor dat de jaarlijkse kosten en rentepercentages van de kaart overeenkomen met je financiele situatie, en controleer de kosten voor buitenlandse transacties als je van plan bent de kaart internationaal te gebruiken.

Kijk naar extra voordelen zoals uitgebreide garanties, aankoopbescherming en reisvoordelen die uw kaartervaring nog waardevoller kunnen maken. Tot slot moet je nagaan of de beloningsstructuur van de kaart is afgestemd op je bestedingsgewoonten buiten Amazon en of de kaart voordelen biedt voor andere categorieen waaraan je regelmatig geld uitgeeft.

Conclusie

Amazon Fresh herstructureert zijn activiteiten en het was een zware week voor de ontslagen werknemers. Als consument zijn er argumenten te bedenken om de service te gebruiken of er juist weg te blijven. Maar als je regelmatig inkopen doet bij Amazon, moet je kijken of je met gespecialiseerde creditcards beloningen kunt verdienen om het meeste uit je aankopen te halen.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire