Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.
Hoe je weet wanneer het tijd is om van baan te veranderen
Veel professionals veranderen steeds vaker van baan om hun carriere vooruit te helpen, hun inkomen te verhogen en andere voordelen te ervaren.
Van baan veranderen is echter een belangrijke stap. Het vereist veel planning en actie, waaronder sollicitatiegesprekken, mogelijk verhuizen en het opstarten van een 401k-rollover. Het kan echter de moeite waard zijn als de nieuwe baan je helpt je doelen te bereiken en je meer voldoening geeft in je werk.
Om je te helpen beslissen zal dit artikel ingaan op een aantal signalen die aangeven dat het tijd is om van baan te veranderen.
1. Onderzoek je werk-prive balans
Werk je laat door? Neem je werk mee naar huis \’s avonds en in het weekend? Neemt je werk tijd weg van gezinsverantwoordelijkheden zoals thuis zijn voor het avondeten of de sportwedstrijden van je kinderen bijwonen?
In dat geval wil je misschien van baan veranderen voor een betere balans tussen werk en prive. Idealiter zou je een baan moeten zoeken die hetzelfde of meer betaalt en meer biedt van wat jou een gelukkige werknemer maakt. Soms kan een salarisverlaging het echter waard zijn voor je geestelijke gezondheid of je persoonlijke/familieleven.
Een baan op afstand vinden bij een bedrijf met een flexibeler werkschema kan een geweldige regeling zijn. Je kunt je werktijden afstemmen op andere verantwoordelijkheden, zodat je werkt wanneer je tijd hebt en je het beste kunt presteren.
2. Overweeg je carriere- en inkomensdoelen
Soms is van werkgever veranderen de beste manier om je carriere vooruit te helpen en je doelen te bereiken.
Overweeg bijvoorbeeld om ergens anders te gaan werken als je het gevoel hebt dat je je huidige functie ontgroeid bent, maar geen promotie of extra verantwoordelijkheden aangeboden hebt gekregen.
Een ander voorbeeld is als je niet langer gepassioneerd bent door je huidige vakgebied en van carriere wilt veranderen. Dit kan iets meer werk vergen – je moet misschien nieuwe vaardigheden leren of lessen volgen – maar een baan met meer voldoening kan de moeite waard zijn.
Bovendien is het goed om van baan te veranderen als je het gevoel hebt dat je niet betaald krijgt wat je waard bent en de onderhandelingen over loonsverhoging zijn mislukt. Overweeg ook om van baan te veranderen als je huidige arbeidsvoorwaardenpakket niet aan je behoeften voldoet.
3. Je bent niet enthousiast over je rol
Toen je aan je huidige baan begon, was je misschien enthousiast om de rol op je te nemen en het bedrijf vooruit te helpen. Maar dingen kunnen veranderen. De cultuur op de werkvloer kan veranderd zijn, of misschien is er een nieuw management gekomen dat de richting van het bedrijf heeft veranderd.
Je hoeft niet bij je baan te blijven. Je kunt op zoek gaan naar functies bij andere bedrijven die aansluiten bij je passies en interesses. Werken voor zo\’n bedrijf kan je werktevredenheid drastisch verhogen. Dit verbetert je werkprestaties en houding – wat kan leiden tot meer carrierevooruitgang – en helpt je een gezonder leven te behouden buiten het werk.
4. Maak een kosten-batenanalyse
De vorige paragrafen zijn allemaal goede redenen om een verandering van baan te overwegen. Maar uiteindelijk moet je ze afwegen tegen de kosten van het veranderen van baan.
Voor je nieuwe baan moet je bijvoorbeeld misschien verhuizen. Je moet rekening houden met verhuiskosten en -tijd. Je moet ook rekening houden met de kosten van levensonderhoud en belastingen op de nieuwe locatie. Als je een gezin hebt, moet je de plaatselijke voorzieningen, scholen en nog veel meer evalueren.
Een andere kostenfactor die je in overweging moet nemen, zijn bijkomende opleidingen of het ontwikkelen van vaardigheden. Overstappen naar een nieuwe baan kan betekenen dat je nieuwe software moet leren, lessen moet volgen of nieuwe vaardigheden moet aanleren. Zelfs als de nieuwe werkgever hiervoor betaalt, kost dit tijd. Dit kan ertoe leiden dat je persoonlijke tijd investeert in de opleiding die nodig is om je aan te passen aan de nieuwe functie.
De kern van de zaak
Onderzoek je balans tussen werk en prive om te zien of je werk invloed heeft op je andere verantwoordelijkheden en priveleven. Bekijk je carriere- en inkomensdoelen en bedenk hoe enthousiast je nog bent over je huidige werkgever en baan.
Weeg de voordelen van een overstap om op deze gebieden beter te worden af tegen de kosten, zoals verhuizing, bijscholing of training, en de kans dat het nieuwe bedrijf niet goed bij je past.
Bronnen:
https://www.gallup.com/workplace/231587/millennials-job-hopping-generation.aspx