header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Vroege waarschuwingssignalen en rode vlaggen om op te letten bij BEC opsporen

Sep 5, 2023 12:22 PM ET

BEC (Business Email Compromitting ) komt steeds vaker voor en bedrijven over de hele wereld lopen risico.

BEC doet zich voor wanneer cybercriminelen kwaadaardige e-mails gebruiken om individuen of organisaties geld en informatie afhandig te maken om frauduleuze transacties uit te voeren. Deze zwendelpraktijken ontwikkelen zich steeds verder en naarmate ze geavanceerder worden, wordt het voor mensen steeds moeilijker om het verschil te zien tussen een legitieme e-mail en een zwendelpraktijken.

Het is dus belangrijk om de eerste waarschuwingssignalen en rode vlaggen te herkennen waar je op moet letten als je met e-mails te maken hebt. Lees verder om een voorsprong te krijgen.

Soorten BEC-fraude

Er zijn verschillende soorten BEC-fraude en ze zijn allemaal gericht op het stelen van geld, gevoelige informatie of het uitvoeren van frauduleuze transacties. Enkele veelvoorkomende soorten BEC-fraude zijn:

  • Gegevensinbreuk – Een cybercrimineel infiltreert in je e-mailsysteem en stuurt phishingmails naar werknemers om toegang te krijgen tot gevoelige informatie, zoals bankrekeninggegevens, burgerservicenummers en wachtwoorden.
  • Valse factuur – Dit gebeurt wanneer een crimineel een e-mail stuurt die van een leverancier afkomstig lijkt te zijn en om betaling vraagt. De e-mail bevat meestal de gegevens, het logo en het rekeningnummer van de leverancier, zodat het authentiek lijkt.
  • Account Compromise – De “Your Account\’s Been Compromised” BEC is een social engineering-techniek die gebruikers verleidt om hun inloggegevens op te geven door te beweren dat er iets mis is met hun account. Dit kan vooral schadelijk zijn als de werknemers toegang hebben tot financiele rekeningen.
  • CEO-fraude – Criminelen doen zich voor als een CEO of een hooggeplaatste functionaris in een organisatie en vragen om een frauduleuze transactie, zoals het overmaken van geld of het kopen van cadeaubonnen.


Een BEC-fraude herkennen

Om te voorkomen dat je in een BEC-fraude trapt, moet je op rode vlaggen letten, zoals de volgende:

  • Spoofed domein – Controleer altijd het domein van de e-mail om de authenticiteit van de afzender te verifieren. Cybercriminelen kunnen kleine wijzigingen aanbrengen in het e-maildomein om hun doelwit te misleiden.
  • Vreemde afzender zoals een bedrijfsleider – Als u een e-mail ontvangt van een hooggeplaatst personeelslid, let dan op het e-mailadres.
  • Spelfouten in de body van de e-mail – BEC scams bevatten vaak typefouten, spelfouten of grammaticale fouten, wat erop kan wijzen dat de e-mail frauduleus kan zijn.


Gevaren van BEC

BEC-fraude kan ernstige financiele, reputatie- en juridische gevolgen hebben voor bedrijven, vooral voor kleine en middelgrote ondernemingen. Een succesvolle BEC-fraude kan leiden tot financiele verliezen, gegevenslekken en bedrijfsstoringen. Bovendien kunnen BEC-slachtoffers reputatieschade oplopen, het vertrouwen van klanten verliezen en wettelijk aansprakelijk worden gesteld als vertrouwelijke gegevens openbaar worden gemaakt.

BEC voorkomen

Neem de volgende maatregelen om BEC-aanvallen te voorkomen:

  • Schakel Multi-factor Authenticatie (MFA) in – Stel multi-factor authenticatie in op alle accounts om ongeautoriseerde toegang tot gevoelige informatie te voorkomen.
  • Leid werknemers op – Train werknemers over de gevaren van BEC-fraude. Geef regelmatig cyberbeveiligingstrainingen en houd ze op de hoogte van nieuwe bedreigingen.
  • Gebruik een e-mailverificatieprogramma – E-mailverificatieprogramma\’s zoals DMARC of SPF kunnen helpen bij het detecteren van vervalste e-mails, waardoor er minder e-mails in uw postvak terechtkomen.
  • Gebruik versleutelde e-mailoplossingen – Maak gebruik van versleutelde e-mailservices om gevoelige gegevens te beschermen en deze uit de buurt van cybercriminelen te houden.


Conclusie

Bedrijven moeten proactief zijn om het risico op BEC-fraude te verkleinen. Door vroegtijdige waarschuwingssignalen en rode vlaggen te begrijpen en best practices toe te passen, kunnen organisaties de kans om slachtoffer te worden van oplichting minimaliseren. Zorg ervoor dat werknemers goed op de hoogte zijn van de gevaren van BEC en hoe ze risico\’s kunnen beperken.

Het implementeren van effectieve beveiligingsmaatregelen zoals multi-factor authenticatie, tools voor e-mailverificatie en versleutelde e-mailoplossingen zal ook uw beveiligingspositie verbeteren om uw bedrijf veilig en soepel te laten draaien.


iCrowdNewswire