header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


LexisNexis® Canada Legal Generative AI Survey toont aan dat meer dan de helft van de juridische beroepsgroep gelooft dat generatieve AI de rechtspraktijk aanzienlijk zal veranderen.

Sep 6, 2023 12:30 PM ET

Generatieve AI-technologie wordt veel meer gebruikt door juridische professionals dan door consumenten – met verwachtingen van AI-gebruik voor onderzoek, communicatie en het opstellen van documenten.

TORONTO, 6 september 2023 – LexisNexis® Legal & Professional, een toonaangevende wereldwijde leverancier van juridische informatie en analyses, heeft de resultaten bekendgemaakt van zijn Canadese Legal Generative AI Survey. LexisNexis Canada Inc. ondervroeg meer dan 1.952 mensen, waaronder 610 advocaten, 148 rechtenstudenten en 1.194 consumenten in Canada om een beter inzicht te krijgen in de algemene bekendheid van generatieve AI, hoe de juridische beroepsgroep deze tools momenteel gebruikt en hoe waarschijnlijk het is dat ze deze in de toekomst zullen gebruiken.

Dit rapport geeft inzicht in de bekendheid, het gebruik, de impact, het potentieel en de ethische overwegingen rondom generatieve AI (GAI), evenals hoe het de relaties tussen advocaten en hun clienten en de opleiding van nieuwe advocaten kan beinvloeden.

Bewustzijn van Generatieve AI

De onderzoeksresultaten laten zien dat er een extreem hoog niveau van bewustzijn is onder advocaten met 93% die aangeeft er wel eens van gehoord te hebben. In feite zijn advocaten zich veel meer bewust geworden van GAI dan het publiek; slechts 66% van de consumenten heeft aangegeven te hebben gehoord van GAI tools, zoals ChatGPT.

Potentieel gebruik van Generatieve AI

Meer dan de helft van alle advocaten (52%) en meer dan twee derde van de rechtenstudenten (68%) heeft GAI al persoonlijk of professioneel gebruikt. Consumenten hebben GAI iets minder vaak gebruikt: 37% heeft GAI-tools al persoonlijk of professioneel gebruikt.

Potentieel gebruik komt ook overeen met de tools die momenteel worden gebruikt door beginnende advocaten, met het onderzoeken van zaken (59%) op de eerste plaats. Terwijl 42% op dit moment generatieve AI gebruikt om nieuwe juridische concepten te begrijpen, ziet slechts 35% het potentieel voor die use case. Hetzelfde geldt voor het schrijven van e-mails (57% gebruikt het momenteel, maar slechts 46% ziet potentieel).

“We zijn verheugd om te zien hoeveel interesse onze klanten hebben in generatieve AI”, zegt Alan Votary – Head of Product, Canada. “Dit onderzoek helpt ons inzicht te krijgen in hun perceptie van deze nieuwe technologie, en de hier verkregen inzichten zullen ons helpen bij toekomstige productontwikkeling, om betere resultaten te leveren voor juridische professionals.”

Potentiele impact van generatieve AI

Op de vraag welke impact generatieve AI zal hebben op de rechtspraktijk, denkt meer dan de helft van de juridische markt (51%) en rechtenstudenten (56%) dat het de rechtspraktijk aanzienlijk zal veranderen, terwijl bijna iedereen denkt dat het enige impact zal hebben.

Ethiek met betrekking tot AI

Een zeer hoog percentage van de juridische markt en rechtenstudenten (90%) maakt zich zorgen over de ethische implicaties van generatieve AI (waarbij 37% van de juridische markt en 39% van de rechtenstudenten antwoordt dat hun zorgen op zijn minst “aanzienlijk” zijn). Slechts zeer weinig leden van de juridische markt (6%) en rechtenstudenten (8%) zeggen echter dat hun zorgen fundamenteel zijn.

Deze bevindingen versterken het feit dat juridische professionals willen werken met betrouwbare en ethische bedrijven wanneer ze generatieve AI-oplossingen onderzoeken en toepassen in hun werk.

Over LexisNexis Legal & Professional
LexisNexis Legal & Professional® biedt juridische, regelgevende en zakelijke informatie en analyses die klanten helpen hun productiviteit te verhogen, de besluitvorming te verbeteren, betere resultaten te behalen en de rechtsstaat wereldwijd te bevorderen. Als digitale pionier bracht het bedrijf als eerste juridische en zakelijke informatie online met de Lexis® en Nexis® diensten. LexisNexis Legal & Professional, dat klanten bedient in meer dan 150 landen met 11.300 medewerkers wereldwijd, is onderdeel van RELX, een wereldwijde leverancier van op informatie gebaseerde analyses en besluitvormingstools voor professionele en zakelijke klanten.


iCrowdNewswire