Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.
Hoeveel tijd kunt u besparen door telegeneeskunde te gebruiken?
Hoewel telegeneeskundediensten noodzakelijk werden door de noodsituatie op het gebied van de volksgezondheid als gevolg van COVID-19, blijven mensen ze omarmen, zelfs nu de pandemie voorbij is.
Telegeneeskunde heeft veel voordelen, waaronder het besparen van de moeite om met de auto naar een zorgverlener te gaan – een belangrijke overweging als je je al niet lekker voelt. Maar een van de belangrijkste voordelen van telegeneeskunde is dat het kostbare tijd bespaart, vooral bij kleine medische problemen (denk aan snijwonden, schaafwonden, urineweginfecties, verkoudheid- en griepsymptomen, hoofdpijn, misselijkheid en meer).
Hoe helpen telegezondheidsdiensten tijd te besparen?
Toegang tot virtuele zorg die 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar is, kan een doorbraak zijn voor professionals die weinig tijd hebben. Hier zijn enkele manieren waarop telezorg helpt tijd te besparen.
- Om te beginnen hoeven patienten hun agenda niet vrij te maken of een dag vrij te nemen van hun werk. Veel spoedeisende hulpcentra bieden 24/7 telezorg voor meer flexibiliteit.
- Patienten kunnen niet alleen de lange rit naar hun medisch centrum overslaan, maar ook de wachttijd.
- Patienten die een huisarts willen zien, moeten soms dagen wachten op een afspraak – met telegezondheidsdiensten kunt u een zorgprofessional zien wanneer het u het beste uitkomt.
Hoeveel tijd bespaart telegeneeskunde u?
Het is belangrijk op te merken dat verschillende mensen verschillende ervaringen kunnen hebben, afhankelijk van het gezondheidsprobleem waarvoor ze aandacht nodig hebben en hun zorgverlener.
Zelfs voor de pandemie bleek uit onderzoek van een aanbieder van gezondheidszorg voor kinderen dat patienten die kozen voor telegeneeskunde voor afspraken over sportgeneeskunde gemiddeld bijna een uur (51 minuten) per afspraak bespaarden. Een recenter onderzoek uit 2023 suggereerde dat patienten met kanker gemiddeld 2,9 uur reistijd bespaarden en 1,2 uur in de kliniek doorbrachten per bezoek.
Hoe kunt u tijd besparen tijdens een telegeneeskundige afspraak?
Probeer deze tips om ervoor te zorgen dat uw virtuele zorgafspraak zo soepel en efficient mogelijk verloopt:
- Zorg voor een goede internetverbinding: Virtuele zorg werkt het beste als de communicatie snel en naadloos verloopt. Daarvoor heb je een goede internetverbinding nodig. Probeer voor uw afspraak een testgesprek met een familielid om er zeker van te zijn dat u duidelijke internetgesprekken kunt voeren met video van goede kwaliteit.
- Maak van tevoren een lijst van je symptomen: Zorg ervoor dat je precies weet wat je met je arts bespreekt. Maak een lijst met symptomen en gezondheidsproblemen die je wilt bespreken.
- Dwaal niet af van het onderwerp: Blijf bij het bespreken van het onderwerp tijdens je afspraken. Een beetje kletsen is normaal, maar besteed niet de hele afspraak aan het bespreken van onderwerpen die niets te maken hebben met uw medische zorg.
De conclusie
Telehealth helpt patienten op een grote manier, omdat het virtuele medische zorg toegankelijker maakt in een groter geografisch gebied en kan ook tijd besparen voor patienten.
Of het nu gaat om het besparen van uren op de typische wachttijden bij spoedeisende hulp of het schrappen van reistijd, telehealth kan patienten helpen het meeste uit hun tijd en hun virtuele zorgafspraken te halen.
Bronnen