header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


8 redenen waarom ouderen telegeneeskunde willen overwegen

Sep 29, 2023 11:44 AM ET

Telegeneeskunde is de afgelopen tien jaar steeds populairder geworden. De COVID-19 pandemie heeft het gebruik van telegeneeskunde verder versneld vanwege de lockdowns en de behoefte aan sociale afstand.

Voor oudere patienten die comfortabel gebruik kunnen maken van technologie zoals smartphones en videochat, kan medische zorg via telegeneeskunde veel voordelen bieden.

Wat is telegeneeskunde?

Telegeneeskunde is het verlenen van medische zorg wanneer er een fysieke afstand is tussen de patient en de zorgverlener. Telegeneeskunde kan helpen om de blootstelling aan ziekten te beperken, de kosten van de zorg te verlagen en zelfs de medicatietrouw te verbeteren.

Waarom zouden oudere volwassenen telegeneeskunde moeten overwegen?

De voordelen van telezorg zijn verstrekkend, van kosten- en tijdbesparing tot verbetering van de communicatie tussen patient en zorgverlener. Hier zijn acht redenen om telegeneeskunde te overwegen:

1. Vermindert reiskosten

Voor oudere patienten met mobiliteitsproblemen of patienten die in landelijke gebieden wonen, vermindert telegeneeskunde de noodzaak om te reizen om zorg te ontvangen. Telegeneeskunde maakt het mogelijk om toegang te krijgen tot hoogwaardige gezondheidszorg vanuit het comfort en de veiligheid van uw huis.

2. Verlaagt de kosten

In sommige gevallen kan een afspraak via telegeneeskunde minder kosten dan een bezoek aan een kliniek en een dure reis naar de eerste hulp voorkomen. Het maken van een afspraak in de virtuele gezondheidszorg kan ook de kosten van het reizen naar een kliniek elimineren, inclusief benzine, taxikosten, vervoerskosten en parkeerkosten.

3. Beperkt de blootstelling aan ziekten

Telehealth kan helpen om de verspreiding van overdraagbare ziekten, zoals COVID-19 en griep, te beperken. U kunt blijven communiceren met uw zorgverlener zonder het risico te lopen elkaar te besmetten.

Het gebruik van telegeneeskunde vermindert ook de noodzaak voor oudere patienten om in een wachtkamer van een kliniek te zitten, waar er een risico is op blootstelling aan andere ziekten en aandoeningen.

4. Bespaart tijd

Wanneer u uw zorgverlener via telegeneeskunde ontmoet, hoeft u niet naar de kliniek te pendelen en hoeft u niet uren te wachten op een drukke SEH. Telegeneeskunde kan er ook voor zorgen dat u geen vrij hoeft te nemen van uw werk om naar een afspraak te gaan.

Met een virtuele afspraak bel je gewoon wanneer het tijd is voor je afspraak. Bovendien is er meer flexibiliteit in wanneer je een afspraak kunt plannen. Met 24/7 zorg kun je contact opnemen met een zorgverlener wanneer dat voor jou het beste uitkomt.

5. Biedt toegang tot een breed scala aan behandelingen

Telegeneeskunde maakt de behandeling van een groot aantal kwalen mogelijk, waaronder veelvoorkomende aandoeningen zoals COVID-19 en griep, maar ook allergieen, luchtweginfecties, misselijkheid en braken, hoofdpijn, keelpijn en nog veel meer.

6. Vermindert uitgestelde zorg

Het uitstellen van patientenzorg kan de resultaten voor de patient beinvloeden. Studies hebben aangetoond dat telegeneeskunde de uitgestelde zorg kan verminderen en de tijdige zorg bij oudere patienten kan verhogen. Tijdens COVID-19 meldden sommige artsen dat telegeneeskunde hielp voorkomen dat patienten hun bezoek aan een zorgverlener uitstellen.

7. Verbetert medicatietrouw

Studies hebben ook aangetoond dat telegeneeskunde helpt om de therapietrouw aan medicatie te verbeteren. Dit is belangrijk omdat ongeveer de helft van de ouderen die een medicijn gebruiken moeite heeft met therapietrouw.

Niet therapietrouw kan nadelige gevolgen hebben, zoals een verminderde levenskwaliteit, meer ziekenhuisbezoeken en overlijden.

8. Het is gemakkelijk te gebruiken

Naarmate de telezorgtechnologie zich blijft ontwikkelen, is het voor oudere volwassenen gemakkelijker geworden om ze te gebruiken. Van tekstberichten tot videoconferenties en telefoongesprekken, u kunt een comfortabele manier vinden om telegeneeskunde te gebruiken om toegang te krijgen tot hoogwaardige gezondheidszorg.

Bent u klaar om telegeneeskunde eens te proberen?

Als u de flexibiliteit en het gemak van telegeneeskunde nog niet hebt ervaren, wat houdt u dan tegen? Met zoveel potentiele voordelen kan telegeneeskunde ervoor zorgen dat u de medische zorg krijgt die u nodig hebt vanuit het comfort en de veiligheid van uw eigen huis.

Bronnen


iCrowdNewswire