header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Kenmerken van een bankrekening en wat ze betekenen

Oct 2, 2023 10:46 AM ET

Bankrekeningen in Canada hebben verschillende functies die ontworpen zijn om bankklanten te helpen hun financien te beheren. Als je een bankrekening wilt openen, is het een goed idee om de functies van de verschillende soorten rekeningen te leren kennen. Op die manier kun je de rekening kiezen die het beste aan je behoeften voldoet.

Hier zijn enkele veelvoorkomende kenmerken van bankrekeningen.

Directe storting: Hiermee kan je werkgever rechtstreeks geld op je rekening storten, waardoor je tijd en moeite bespaart om een cheque te ontvangen en die cheque vervolgens naar de bank of een geldautomaat te brengen om te storten.

Vooraf gemachtigde debiteringen: Hiermee kan het bedrijf of de persoon die je factureert het geld rechtstreeks van je rekening afhalen. Je vult een pre-geautoriseerde debetovereenkomst in waarmee de rekeninghouder het geld kan opnemen. Het vooraf geautoriseerde bedrag kan vast zijn (elke maand hetzelfde, zoals voor een lening) of variabel (elke maand verschillend, zoals voor sommige nutsbedrijven).

Enkele toepassingen van vooraf geautoriseerde incasso\’s zijn:

  • Hypotheekbetalingen
  • RRSP-bijdragen
  • Creditcardbetalingen
  • Betalingen voor nutsvoorzieningen
  • Verzekeringspremies
  • Auto betalingen

Online rekeningen betalen: Als je liever zelf je rekeningen betaalt, kun je een account aanmaken en je rekeningen online betalen. U voegt de rekeninggegevens toe van de rekening die u wilt betalen en wanneer u moet betalen, gaat u online om de rekening te betalen – u hoeft niet meer in de rij te staan om uw rekeningen te betalen. Bij sommige rekeningen kun je onbeperkt online rekeningen betalen, bij andere moet je transactiekosten betalen.

Online en mobiel bankieren: Met online en mobiel bankieren hebt u toegang tot uw bankrekening en kunt u financiele transacties uitvoeren vanaf een computer, mobiel apparaat of tablet. U kunt uw saldo bekijken, geld overschrijven tussen uw rekeningen, rekeningen betalen en geld sturen naar vrienden. De meeste banken hebben ook een app, zodat je niet naar de website hoeft te gaan. In plaats daarvan kun je de app op je apparaat openen om toegang te krijgen tot je rekening.

Bescherming tegen rood staan: Dit beschermt je als je niet genoeg geld op je bankrekening hebt om een transactie te betalen (zoals een rekening betalen of een aankoop). Hiermee voorkom je geweigerde transacties, kosten voor onvoldoende saldo en kosten voor te late betaling.

Banken bieden vaak een of beide soorten bescherming tegen rood staan.

  • Basisbescherming tegen rood staan, waarbij de bank je geld leent om de transactie tot een bepaalde limiet te dekken (je betaalt rente over het roodstaande bedrag en betaalt mogelijk bankkosten voor het rood staan).
  • Je bankrekening koppelen aan een ander financieel product, zodat het geld van een andere bankrekening of creditcard van jou kan komen (de bank kan kosten in rekening brengen voor de overboeking)

Roodstandwaarschuwing: Sommige banken bieden nu een saldowaarschuwing die je laat weten wanneer er een opname is gedaan waarvoor meer geld nodig is dan je op je rekening hebt staan. Op deze manier kun je kosten voor rood staan of onvoldoende saldo die je anders zou betalen, vermijden of tot een minimum beperken.

Transacties: Afhankelijk van je bank krijg je een bepaald aantal gratis transacties of betaal je een maandelijkse vergoeding voor al je transacties. Als extraatje kun je bij sommige banken ook gratis geld opnemen bij geldautomaten buiten het netwerk in Canada.

Banken bieden veel verschillende functies voor hun rekeningen en de exacte functies varieren per bank en per type rekening. Het is aan jou om te beslissen welke functies van een bankrekening voor jou het belangrijkst zijn.


iCrowdNewswire