header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


National Advertising Review Board beveelt Google aan te stoppen met de claim dat YouTube TV Service “$600 minder is dan kabel”.

Oct 11, 2023 9:47 AM ET

New York, NY – 11 oktober 2023Een panel van de National Advertising Review Board (NARB), de beroepsinstantie voor reclame van BBB National Programs, heeft Google, LLC aanbevolen om te stoppen met de claim dat zijn YouTube TV-service “600 dollar minder kost dan kabel”.

De reclame in kwestie was aangevochten door Charter Communications, Inc. in een versnelde SWIFT-aanvechting van de National Advertising Division (NAD), een versneld proces dat is ontworpen voor reclamezaken met een onderwerp. De claim kwam voor in twee reclamespots van Google voor YouTube TV. Na de beslissing van het NAD(zaak nr. 7233) ging Google in beroep tegen de aanbeveling van het NAD om de gewraakte reclameclaim te staken.

De betwiste claim “600 dollar minder dan kabel” ging vergezeld van een vermelding waarin “vergelijkbare standalone kabel” als vergelijkingsbasis werd genoemd. De prijsberekening die ten grondslag lag aan de gewraakte claim omvatte de kosten van twee settopboxen per huishouden voor “standalone kabel”-diensten.

Het NARB-panel bepaalde dat de commerciele informatie niet duidelijk en opvallend was.

Verder concludeerde het NARB-panel, in overeenstemming met NAD, dat ten minste een redelijke interpretatie van de gewraakte bewering is dat YouTube TV 600 dollar minder kost dan elke vergelijkbare dienst van bedrijven die traditioneel worden geassocieerd met kabeldiensten. Deze vergelijking strookt echter niet met de betwiste bewering omdat:

  • veel huishoudens zich kunnen abonneren op de Spectrum-basisdienst zonder kabelkastjes te huren, zodat Google de kosten van twee set-top boxes in zijn prijsvergelijking niet heeft gerechtvaardigd, en
  • In bepaalde markten bieden kabelaanbieders regionale sportnetwerken (RSN\’s) aan, maar YouTube niet, zodat Google geen geldige reden had om de kosten van de optie Sports View van Spectrum aan de prijsvergelijking toe te voegen.

Om deze redenen nam het NARB-panel de aanbeveling van het NAD over dat Google moest stoppen met de bewering dat zijn YouTube TV-service “600 dollar minder kost dan kabel”.

Google verklaarde dat het “het niet eens is met de vaststelling van het NARB dat mensen die de gewraakte reclamespots bekijken op de een of andere manier onder \’kabel\’ iets anders zullen verstaan dan traditionele kabeltelevisie”, maar dat het “van plan is de gewraakte reclameclaim aan te passen of stop te zetten”. Google verklaarde verder dat het op een later tijdstip “de claim kan heroverwegen op basis van bijgewerkte informatie.”

Alle samenvattingen van BBB\’s nationale programma\’s zijn te vinden in de jurisprudentiebibliotheek. Voor de volledige tekst van NAD-, NARB- en CARU-beslissingen kunt u zich inschrijven voor het online archief.

Over BBB National Programs:BBB National Programs, een non-profitorganisatie, is de thuisbasis van de onafhankelijke zelfregulering van de Amerikaanse industrie en beheert momenteel meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden verantwoording door derden en diensten voor het oplossen van geschillen die bestaande en opkomende problemen in de sector aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creeren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en best practices te stimuleren op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en tieners, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Review Board (NARB): De National Advertising Review Board (NARB) is het beroepsorgaan voor de zelfreguleringsprogramma\’s voor reclame van BBB National Programs. De panelleden van de NARB bestaan uit 85 vooraanstaande vrijwillige professionals uit de nationale reclame-industrie, reclamebureaus en publieke leden, zoals academici en voormalige leden van de publieke sector. NARB fungeert als een laag van onafhankelijke beoordeling door vakgenoten die helpt vertrouwen en naleving te creeren in NAD-, CARU- en DSSRC-aangelegenheden.


iCrowdNewswire