header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Onderzoek van de National Advertising Division leidt tot verwijdering van Glow Fairy-advertentie op schoonheidssite

Nov 21, 2023 9:53 AM ET

New York, NY – 21 november 2023 – Via haar programma voor advertentiemonitoring heeft de National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs onderzoek gedaan naar de reclame van Glow Fairy op de website Beauty and Style Daily, met de claim “2023\’s \’5 beste\’ oogcremes op de markt”.

Het onderzoek van de NAD richtte zich op de vraag of de vorm van de gewraakte reclame redelijkerwijs duidelijk maakte dat de productaanbevelingen van Glow Fairy op Beauty and Style Daily onafhankelijke redactionele goedkeuringen of advertenties waren.

Tegen het einde van het onderzoek werd de hyperlink tussen de website van Beauty and Style en de website van Glow Fairy verwijderd en werd de site niet meer functioneel.

Tijdens het onderzoek stelde het NAD vast dat er geen melding werd gemaakt van het feit dat de site van Beauty and Style Daily reclame maakte voor Glow Fairy producten. Toch was het meest aanbevolen product op de website een Glow Fairy product en leidden de links om andere producten te kopen consumenten naar de website van Glow Fairy. Verder leidde de hyperlink “Over ons” onderaan de webpagina van Beauty and Style de consument naar de website van Glow Fairy.

De NAD merkte op dat consumenten moeten begrijpen wanneer digitale uitgevers een relatie hebben met een merk dat ze promoten en wanneer de inhoud die ze bekijken reclame is. Hierdoor kunnen consumenten beter onderscheid maken tussen redactionele en reclamecontent.

De NAD waarschuwde Glow Fairy om bekend te maken wanneer er sprake is van reclame en om te voorkomen dat reclame-inhoud wordt weergegeven als onafhankelijke redactionele goedkeuringen.

In zijn adverteerdersverklaring verklaarde Glow Fairy dat het “zal voldoen aan de aanbeveling van de NAD” en gaf het aan dat het “zijn inspanningen heeft opgevoerd om claims van derden te controleren in de hoop de inspanningen te bevorderen om misleidende claims te voorkomen en de merkintegriteit te handhaven.”

Alle samenvattingen van BBB\’s nationale programma\’s zijn te vinden in de jurisprudentiebibliotheek. Voor de volledige tekst van NAD-, NARB- en CARU-beslissingen kunt u zich inschrijven voor het online archief. Dit persbericht mag niet worden gebruikt voor reclame- of promotiedoeleinden.

Over BBB National Programs: BBB National Programs, een non-profitorganisatie, is de thuisbasis van de onafhankelijke zelfregulering van de Amerikaanse industrie en beheert momenteel meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden verantwoording door derden en diensten voor het oplossen van geschillen die bestaande en opkomende problemen in de sector aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creeren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en best practices te stimuleren op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en tieners, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Division: De National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs biedt onafhankelijke zelfregulering en geschillenbeslechting, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van advertenties in de VS. NAD beoordeelt nationale advertenties in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen vast voor de waarheidsgetrouwheid van advertenties en nauwkeurigheid, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven wordt geeffend.

Contact:
Jennie Rosenberg
Mediarelaties
BBB Nationale Programma\’s
[email protected]


iCrowdNewswire