header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


National Advertising Division verwijst Problem Pregnancy Center door naar de procureur-generaal van MA en sociale platforms voor beoordeling

May 16, 2024 2:57 PM ET

New York, NY – 16 mei 2024 – In een zaak die was aangespannen door The Lawyering Project, een organisatie voor reproductieve rechten, heeft de National Advertising Division van BBB National Programs reclameclaims van Problem Pregnancy, een crisiszwangerschapscentrum, doorverwezen naar de procureur-generaal van Massachusetts en sociale mediaplatforms nadat het bedrijf geen inhoudelijk antwoord had gegeven op het onderzoek van de National Advertising Division.

Hieronder staan de claims die als basis dienden voor dit onderzoek.

Uitdrukkelijke beweringen

  • “Op zoek naar abortus? Een onverwachte zwangerschap? Wij zijn hier om te helpen.”
  • “Als je zwanger bent en een abortus overweegt, bezoek dan Problem Pregnancy. Ons centrum … biedt vertrouwelijke abortusconsulten om je te helpen een weloverwogen beslissing te nemen over je zwangerschap. Maak een afspraak bij Problem Pregnancy om over je persoonlijke situatie te praten, bespreek de abortusmethoden die voor jou beschikbaar kunnen zijn en krijg antwoord op al je vragen. Alle abortusconsulten zijn gratis en vertrouwelijk.”
  • “Kom meer te weten over de abortuspil, abortusprocedures en al je zwangerschapsopties…Be empowered. Maak een geinformeerde keuze.”

Impliciete claims

  • Problem Pregnancy biedt volledige en nauwkeurige informatie over reproductieve gezondheid, inclusief over abortus.
  • Problem Pregnancy ondersteunt het recht van vrouwen om alle legale opties te kiezen om een onbedoelde zwangerschap aan te pakken.
  • Problem Pregnancy biedt dezelfde diensten aan als de centra van Planned Parenthood.

Het Lawyering Project voerde aan dat de gewraakte beweringen de misleidende boodschap overbrengen dat Problem Pregnancy volledige informatie zal verstrekken over alle reproductieve zorgopties, inclusief abortus, terwijl dit in feite niet het geval is.

Ondanks herhaalde pogingen om Problem Pregnancy te bereiken, heeft Problem Pregnancy niet inhoudelijk gereageerd op het onderzoek van de NAD of deelgenomen aan het zelfreguleringsproces. Volgens de NAD/NARB procedures heeft de NAD deze zaak doorverwezen naar de procureur-generaal van Massachusetts en de sociale media platforms voor onderzoek en mogelijke handhavingsmaatregelen.

Alle samenvattingen van BBB\’s nationale programma\’s zijn te vinden in de jurisprudentiebibliotheek. Voor de volledige tekst van NAD-, NARB- en CARU-besluiten kun je je abonneren op het online archief. Volgens de NAD/NARB procedures mag deze uitgave niet worden gebruikt voor promotionele doeleinden.

Over BBB Nationale Programma\’s:BBB National Programs, een non-profitorganisatie, is de thuisbasis van de onafhankelijke zelfregulering van de Amerikaanse industrie en beheert momenteel meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden verantwoording door derden en diensten voor het oplossen van geschillen die bestaande en opkomende problemen in de sector aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creeren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en best practices te stimuleren op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en tieners, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Division: De National Advertising Division van BBB National Programs biedt onafhankelijke zelfregulering en geschillenbeslechting, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van advertenties in de VS. De National Advertising Division beoordeelt nationale advertenties in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen vast voor de waarheidsgetrouwheid van advertenties en nauwkeurigheid, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven gelijk wordt gemaakt.

Contact:
Jennie Rosenberg
Mediarelaties
BBB Nationale Programma\’s
[email protected]


iCrowdNewswire