header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De afdeling Beoordeling Kinderreclame vindt dat het YouTube-kanaal "Vlad and Niki" de reclamerichtlijnen overtreedt en beveelt aan de openbaarmaking aan te passen

May 29, 2024 11:07 AM ET

New York, NY – 29 mei 2024 – De Children\’s Advertising Review Unit (CARU), een afdeling van BBB National Programs, is een onderzoek gestart naar het YouTube-kanaal “Vlad and Niki” van Content Media Group FZC, LLC (CMG). Het onderzoek, dat voortkomt uit de routinematige controleactiviteiten van CARU, is bedoeld om vast te stellen of de video-inhoud en advertenties van het kanaal voldoen aan de zelfreguleringsrichtlijnen van CARU voor kinderreclame.

Vlad en Niki is een populair YouTube-kinderkanaal dat zich richt op kinderen in de voorschoolse leeftijd, met meer dan 405 miljoen abonnees, 220 miljard weergaven en inhoud op 21 kanalen in 18 talen.

Een punt van zorg zijn de endorser- en influencer-video\’s van Vlad and Niki, die niet-openbaar gemaakte of onvoldoende openbaar gemaakte reclame, endorsements en materiele connecties in de video\’s zelf bevatten.

Gesponsorde video\’s

CARU heeft veel gesponsorde video\’s gezien, dat wil zeggen video\’s die door CMG zijn geproduceerd in verband met samenwerkingsovereenkomsten met merken, waarvoor CMG een vergoeding ontvangt. Hoewel veel video\’s de juiste informatie aan het begin, midden en einde van de video bevatten, was in sommige video\’s geen informatie aan het einde van de video opgenomen, noch in video, noch in audio. Andere gesponsorde video\’s gebruikten taal die volgens CARU en de Federal Trade Commission (FTC) niet duidelijk is voor kinderen, zoals “gesponsord door” of “betaalde promotie” of de “#ad”-vermelding in het beschrijvingsvak van de video.

CARU beveelt aan dat CMG in zowel tekst als audio in de video zelf taal opneemt die duidelijk is voor kinderen om het materiele verband met de sponsor van de video op gestandaardiseerde tijdstippen (begin en einde en, voor langere video\’s, na elke reclameonderbreking) duidelijk en opvallend te vermelden. CARU raadt adverteerders niet aan te vertrouwen op de openbaarmakingstools van platforms, die vaak niet voldoende zijn om te voldoen aan de reclamerichtlijnen van CARU met betrekking tot duidelijke en opvallende informatieverstrekking aan kinderen.

Productpromotievideo\’s

CARU heeft veel video\’s bekeken die CMG Productpromotievideo\’s noemt, waarin Vlad-and-Niki-merkproducten worden gepromoot die zijn geproduceerd onder verschillende licentie- en merchandisingovereenkomsten, die CMG verplichten de YouTube-video\’s te produceren en waarin CMG deelt in de inkomsten die worden gegenereerd door de verkoop van de Vlad-and-Niki-merkproducten.

CARU stelde vast dat niet alleen de relatie tussen de video\’s van Vlad en Niki en de adverteerder, die partij is bij de licentie- en merchandisingovereenkomsten, een materiele band vormt, maar omdat CMG verplicht is de video\’s te produceren onder de voorwaarden van de overeenkomst en deelt in de inkomsten die worden gegenereerd door de verkoop van de merkproducten van Vlad-and-Niki, wordt CMG ook beschouwd als een endorser van de producten.

In alle gevallen vereisen de reclamerichtlijnen van CARU een duidelijke en opvallende vermelding van dit materiele verband. CARU heeft bepaald dat de vermelding “deze video bevat producten die Vlad en Niki hebben helpen creeren” niet voldoende of duidelijk is voor kinderen over de verkoopintentie van de video\’s en dat CMG betaald krijgt uit de verkoop van de producten van het merk Vlad-and-Niki.

CARU raadt CMG aan om de informatie te wijzigen zodat deze duidelijk, opvallend en begrijpelijk is voor een kind, zoals “Dit is een advertentie voor ons Vlad en Niki speelgoed” of “Wij verkopen dit Vlad en Niki speelgoed” wanneer Vlad en Niki spelen met of het speelgoed omhoog houden met het Vlad en Niki logo prominent in beeld.

Onafhankelijke inhoud

CARU observeerde veel video\’s die Vlad en Niki lieten spelen met verschillende merkspeeltjes en in verschillende winkels, waarmee CMG al dan niet een bestaande relatie heeft. Tijdens dit onderzoek, nadat CARU CMG had voorgelicht over haar reclamerichtlijnen en de FTC-richtlijnen voor informatieverschaffing, deelde CMG CARU mee dat zij vrijwillig, en in het belang van een grotere transparantie naar kinderen, heeft besloten om duidelijke en opvallende informatieverschaffing toe te voegen aan alle onafhankelijke inhoud waarin producten te zien zijn die zijn geproduceerd door een op dat moment bestaande merkpartner. CARU prijst CMG voor het nemen van deze extra stap om transparant te zijn en kinderen te beschermen in deze populaire en zich ontwikkelende wereld van endorsers en influencers.

In haar adverteerdersverklaring stemde CMG in met het besluit van CARU en verklaarde dat CMG “ijverig zal werken om te voldoen aan de aanbevelingen in het definitieve besluit voor inhoud die wordt gedistribueerd via de kanalen Vlad en Niki”.

Alle samenvattingen van BBB\’s nationale programma\’s zijn te vinden in dejurisprudentiebibliotheek. Voor de volledige tekst van NAD-, NARB- en CARU-beslissingen kunt u zich abonneren op hetonline archief.

Over de Children\’s Advertising Review Unit: De Children\’s Advertising Review Unit (CARU), een divisie van BBB National Programs en \’s lands eerste Safe Harbor Program onder de Children\’s Online Privacy Protection Act (COPPA), helpt bedrijven te voldoen aan wetten en richtlijnen die kinderen beschermen tegen misleidende of ongepaste reclame en ervoor zorgen dat in een online omgeving de gegevens van kinderen op verantwoorde wijze worden verzameld en behandeld. Wanneer reclame of gegevensverzamelingspraktijken misleidend, ongepast of niet in overeenstemming met de wetten en richtlijnen zijn, streeft CARU naar verandering door vrijwillige medewerking van bedrijven en, indien relevant, handhavingsacties.

Over BBB National Programs: BBB National Programs, een non-profitorganisatie, is de thuisbasis van de onafhankelijke zelfregulering van de Amerikaanse industrie en beheert momenteel meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden verantwoording door derden en diensten voor het oplossen van geschillen die bestaande en opkomende problemen in de sector aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creeren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en best practices te stimuleren op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en tieners, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Contactgegevens:
Naam: Jennie Rosenberg
E-mail: [email protected]
Functie: Mediarelaties


iCrowdNewswire