header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Michelin debuteert met de eerste energiezuinige band in de mijnbouwindustrie, de Michelin XDR 4 SPEED ENERGY™

Oct 1, 2024 10:27 AM ET

GREENVILLE, S.C. 01 oktober 2024 – Michelin introduceert de Michelin XDR 4 SPEED ENERGY™, de allereerste energiezuinige band voor de mijnbouwindustrie die is ontworpen om het brandstofverbruik van een mijnvoertuig te verlagen ende CO2-uitstoot te verlagen door middel van een geoptimaliseerd, flexibeler loopvlak en een nieuwe energiebesparende rubbersamenstelling.

De Michelin XDR 4 SPEED ENERGY™-band, die voor het eerst werd aangekondigd op MINExpo 24, bereikt tot 3,6% betere brandstofefficientie in vergelijking met de Michelin XDR 250 C-band[1], wat resulteert in een besparing van ongeveer 5.300 gallons brandstof of $24.000 per vrachtwagen per jaar[2]. Voor een vloot van 50 vrachtwagens komt dit neer op een jaarlijkse besparing van bijna 1,2 miljoen dollar en een vermindering van 2.600 tonCO2-uitstoot binnen een jaar[3].

“Om een duidelijker inzicht te krijgen in de impact van een band op de energie-efficientie, moeten we de krachten onderzoeken die de beweging van het voertuig vertragen, ook wel rolweerstand genoemd”, zegt Lisa Hickey, Michelin Sustainability Lead for Mining. “De Michelin XDR 4 SPEED ENERGY™-band beschikt over innovatieve technologieen, zoals een geoptimaliseerd, flexibeler profiel en een energiebesparende rubbersamenstelling, waardoor de band koeler loopt en er meer energie naar de aandrijving van de vrachtwagen gaat.”

Dankzij deze baanbrekende bandeninnovatie kunnen voertuigen zoals starre dumptrucks het energieverbruik tot een minimum beperken met behulp van een nieuwe energiebesparende rubbersamenstelling. Wanneer een mijnvoertuig een lading vervoert en op verschillende terreinen rijdt, hard of zacht, vervormt en buigt de band, waardoor warmte wordt gegenereerd die resulteert in energieverlies en waardoor het voertuig meer inspanning moet leveren om vooruit te komen.

Mijnbouwtrucks die zijn uitgerust met Michelin XDR 4 SPEED ENERGY™-banden ervaren een lagere rolweerstand, wat leidt tot een lager brandstofverbruik[1], minderCO2-uitstoot[1] en kostenbesparingen – een overwinning voor zowel de industrie als de planeet.

[1] Gebaseerd op interne tests in het Michelin CEMA-testcentrum, waarbij de Michelin 50/80R57 XDR 4 SPEED ENERGYTM-band en de Michelin 50/80R57 XDR 250 C-band op een CAT793-truck in vlakke omstandigheden werden vergeleken. Werkelijke resultaten kunnen afwijken.

[2] Uitgaande van een gemiddelde dieselkost van $4,45/gallon op basis van 15 juli 2024 (Amerikaanse westkust), van de website van de U.S. Energy Information Administration.

[3] Geschatte emissiereductie gebaseerd op het feit dat 1 liter diesel gelijk is aan 2,66 kgCO2.

“Michelin is al 135 jaar innovatieleider. Wij verleggen de grenzen van de technologie en het ontwerp om ervoor te zorgen dat onze oplossingen toonaangevend zijn op de markt”, aldus Renaud Durand,

Michelin Technisch Directeur Mijnbouw. “De Michelin XDR 4 SPEED ENERGY™-band levert verbeteringen op het gebied van rolweerstand zonder afbreuk te doen aan belangrijke prestaties zoals veiligheid en productiviteit. Vandaag maken we gebruik van onze diepgaande ervaring in composietmaterialen en technische materialen om de Michelin XDR 4 SPEED ENERGY™-band te introduceren, de eerste energie-efficiente band voor de mijnbouwindustrie die is ontworpen om onze klanten te helpen hun brandstofverbruik te verlagen enhun CO2-uitstoot te verlagen. Het is onze ambitie om ons leiderschap op het gebied van energie-efficientie uit te breiden door in ons hele portfolio toonaangevende oplossingen voor de mijnbouwindustrie te leveren.”

Michelin zet zich in om samen met zijn mijnbouwklanten de industrie te helpen transformeren en de milieu-impact te verminderen van niet alleen zijn eigen activiteiten, maar ook van de producten, diensten en ondersteuning die het bedrijf levert.

Deze nieuwe band zal in 2025 commercieel beschikbaar zijn. Voor meer informatie over de Michelin XDR4 SPEED ENERGY™-band kunt u terecht op onze website.

Over Michelin Noord-Amerika, Inc.

Michelin is het toonaangevende mobiliteitsbedrijf en fabrikant van levensveranderende composietmaterialen en ervaringen. Al meer dan 130 jaar draagt Michelin bij aan de menselijke vooruitgang en aan een duurzamere wereld. Michelin innoveert voortdurend om banden en onderdelen van hoge kwaliteit te produceren voor kritieke toepassingen op veeleisende gebieden, waaronder mobiliteit, bouw, luchtvaart, koolstofarme energie en gezondheidszorg, en om de beste ervaringen te bieden, van het leveren van op gegevens en AI gebaseerde verbonden oplossingen voor professionele wagenparken tot het aanbevelen van uitstekende restaurants en hotels, samengesteld door de MICHELIN-gids. Michelin North America heeft zijn hoofdkantoor in Greenville, S.C., telt ongeveer 23.500 werknemers en heeft 35 productiefaciliteiten in de Verenigde Staten (michelinman.com) en Canada (michelin.ca).


iCrowdNewswire