header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


National Advertising Division beveelt aan de claim "12x zo snel" voor zakelijk internet van Comcast aan te passen of te schrappen

Oct 17, 2024 11:56 AM ET

New York, NY – 17 oktober 2024 In een rechtszaak aangespannen door AT&T Services, Inc. heeft de National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs Comcast Cable Communications, LLC, aanbevolen in verband met Comcast Business Internet:

  • De claim “Comcast Business Internet heeft snelheden tot 12x sneller dan Verizon, AT&T en T-Mobile” in te trekken op markten waar AT&T een bedraad glasvezelproduct aanbiedt met snelheden van meer dan 100 Mbps voor kleine zakelijke klanten; of
  • De claim wijzigen om de boodschap te beperken tot de specifieke vergeleken producten en op een andere manier te voorkomen dat de boodschap wordt overgebracht dat AT&T geen snellere dienst heeft met snelheden die meer vergelijkbaar zijn met de snelheden van het snelste product van Comcast.

AT&T en Comcast zijn concurrenten die in het hele land internetdiensten aanbieden aan kleine bedrijven. Comcast biedt een vast internetproduct aan, terwijl AT&T een draadloos internetproduct en op sommige markten een vast “glasvezel”-internetproduct aanbiedt.

De gewraakte claim, “Comcast Business Internet heeft snelheden tot 12x sneller dan Verizon, AT&T en T-Mobile,” verscheen in advertenties op televisie en radio en via direct mail.

NAD stelde vast dat in de advertenties van Comcast niet duidelijk werd vermeld welke producten precies werden vergeleken. Als gevolg hiervan was de NAD van mening dat consumenten de gewraakte reclame redelijkerwijs konden opvatten als reclame waarin zakelijk internet van Comcast werd aangeprezen als 12x sneller dan alle internetdiensten van AT&T. In markten waar AT&T zowel glasvezel- als 5G-internetdiensten aanbiedt, wordt een dergelijke boodschap niet ondersteund.

De NAD concludeerde dat de reclame van Comcast beperkt moet blijven tot de specifieke diensten die worden vergeleken op markten waar AT&T zowel 5G- als glasvezelinternetdiensten aanbiedt en dat de misleidende boodschap dat haar dienst 12x sneller is dan de internetdiensten van AT&T in het algemeen, moet worden vermeden.

Om deze redenen heeft de NAD aanbevolen dat Comcast in markten waar AT&T een vastvezelproduct met snelheden van meer dan 100 Mbps aan kleine zakelijke klanten aanbiedt, de bewering dat “Comcast Business Internet tot 12x sneller is dan Verizon, AT&T en T-Mobile” intrekt of wijzigt om de boodschap te beperken tot de specifieke vergeleken producten en anderszins te voorkomen dat de boodschap wordt overgebracht dat AT&T geen snellere dienst heeft met snelheden die meer vergelijkbaar zijn met de snelheden van het snelste product van Comcast.

In haar adverteerdersverklaring verklaarde Comcast dat zij akkoord gaat met het opvolgen van de aanbeveling van de NAD, maar zij was het er niet mee eens “dat kleine zakelijke klanten zouden verwachten dat de geadverteerde snelheidsvergelijking betrekking heeft op een glasvezeldienst in plaats van het 5G zakelijke internetaanbod van de drie draadloze bedrijven samen.”

Alle samenvattingen van BBB National Programs-besluiten zijn te vinden in de jurisprudentiebibliotheek. Voor de volledige tekst van de NAD-, NARB- en CARU-besluiten kunt u zich abonneren op het online archief. Dit persbericht mag niet worden gebruikt voor reclame- of promotiedoeleinden.

Over BBB National Programs: BBB National Programs, een non-profitorganisatie, is de thuisbasis van de onafhankelijke zelfregulering van de Amerikaanse industrie en beheert momenteel meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden verantwoording door derden en diensten voor het oplossen van geschillen die bestaande en opkomende problemen in de sector aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creeren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en best practices te stimuleren op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en tieners, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Division: De National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs biedt onafhankelijke zelfregulering en geschillenbeslechting, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van advertenties in de VS. NAD beoordeelt nationale advertenties in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen voor de waarheidsgetrouwheid en nauwkeurigheid van advertenties, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven wordt geeffend.


iCrowdNewswire